Acasă Locale Polițistul Adrian Bota, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Polițistul Adrian Bota, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Adrian-BotaPolițistul Adrian Bota a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul de luare de mită în care este inculpat. Totodată, instanța a dispus confiscarea cabinetului medical la care lucrează soția (dr. Laura Bota) inculpatului, instituind de asemenea și măsura sechestrului asigurator.

Pronunțarea în acest caz a avut loc miercuri, 26 iunie, la Curtea de Apel Oradea. În soluția dată de către judecătorii Curții de Apel Oradea se arată că „Condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 86/1 Cod Penal. Dispune confiscarea cabinetului medical și instituie măsura sechestrului asigurator. Cu cheltuieli judiciare” (Hotărârea nr 94/2013 din 26.06.2013).

Potrivit articolului 86/1 Cod Penal instanța poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiții:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază, ținând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunțarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta și, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârși infracțiuni.

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată și în cazul concursului de infracțiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani și sunt întrunite condițiile prevăzute în alin. 1 lit. b) și c). Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2007 comisarul de poliție Adrian Bota ar fi pretins de la președintele de atunci al Consiliului Județean (CJ), Ștefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat. Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului “Dacia” și a declarației de avere a fostului șef al județului. În același dosar a fost cercetată și Laura Bota (soția polițistului) pentru fals în înscrisuri oficiale însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în același caz a fost cercetat și fostul jurist al Spitalului Județean Satu Mare, Marius Batin însă și acesta a scăpat de începerea urmăririi penale. Și Ștefan Szabo a fost scos de sub urmărire penală deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente