Acasă Economico-social Social Polițistul care a accidentat mortal fata de 13 ani pe trecerea de...

Polițistul care a accidentat mortal fata de 13 ani pe trecerea de pietoni, pus sub acuzare. Nu se afla în misiune

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni și a rănit grav o altă fată,  a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Radu Călin, a anunţat în cursul acestei zile că poliţistul are calitatea de suspect şi a fost audiat de procurori.

Acesta a mai adăugat că procurorul de caz analizează dacă se impune luarea unor măsuri preventive în cazul agentului.

„Pe data de 13 ianuarie 2022, suspectul, agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 15 Poliţie, în timp ce conducea o autospecială de poliţie pe un bulevard din Sectorul 1, în momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maximă de viteză admisă în localităţi, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei. Victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni. La acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive”, a declarat Radu Călin.

Reprezentantul Parchetului a mai precizat că maşina condusă de poliţist avea semnalele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, iar agentul nu se afla în misiune. 

Pe de altă parte, Radu Călin a refuzat să confirme faptul că poliţistul mergea „să-şi ia de mâncare”, aşa cum a apărut această informaţie în presă.

„La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reţinut că avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate. Are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia (…). S-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă. S-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza exactă”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Foto: arhivă

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente