Acasă sus Portugalia:Curtea de Justiție declară testele PCR nesigure și ilegale

Portugalia:Curtea de Justiție declară testele PCR nesigure și ilegale

O instanță de apel portugheză a decis că testele PCR nu sunt fiabile și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor, numai pe baza unui test PCR.

Curtea a declarat că fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală prezentă. Citând pe  Jaafar și colab. 2020 , instanța concluzionează că:

“dacă cineva este testat PCR ca pozitiv atunci când este utilizat un prag de 35 de cicluri sau mai mare (așa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA), probabilitatea ca persoana respectivă să fie infectată este mai mică de 3% și probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97%.”

Instanța mai menționează că pragul de ciclu utilizat pentru testele PCR care se fac în prezent în Portugalia este necunoscut.

Acest caz se referea la faptul că patru persoane au fost puse în carantină de către Autoritatea Regională de Sănătate. Dintre aceștia, unul a fost testat pozitiv pentru COVID folosind un test PCR; celelalte trei au fost considerate a fi supuse unui risc ridicat de expunere.

În consecință, Autoritatea Regională pentru Sănătate a decis că toate cele patru sunt infectate și prezintă un pericol pentru sănătate, ceea ce impunea ca acestea să fie izolate.

“Având în vedere câtă îndoială științifică există – așa cum au exprimat experții – cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa informațiilor referitoare la parametrii analitici ai testelor și în absența diagnosticului unui medic care să susțină existența infecție sau risc, nu există nicio modalitate în care această instanță să poată stabili dacă C a fost într-adevăr un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B și D au prezentat un risc ridicat de expunere la acesta.”

De asemenea, este important să ne amintim că PCR a fost inventat ca o modalitate de a crea copii ale materialului genetic. Nu a fost niciodată menit să fie un instrument de diagnosticare.

Testele standard ale coronavirusului generează zilnic un număr imens de cazuri pozitive. Aceste teste se fac pe baza protocoalelor OMS greșite,  care sunt concepute pentru a include și cazurile de fals pozitivi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente