joi, aprilie 25, 2024
AcasăReligiePreasfințitul Părinte Iustin a târnosit biserica din Roșiori

Preasfințitul Părinte Iustin a târnosit biserica din Roșiori

Duminică, 25 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Botezul Domnului” din localitatea Roșiori, comuna Valea Vinului, județul Satu Mare.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat capela mortuară și clopotul, a târnosit lăcașul de închinare în urma lucrărilor de înnoire și înfrumusețare apoi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Cu ocazia târnosirii bisericii, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a acordat cel de-al doilea hram și anume Praznicul Nașterii Maicii Domnului – 8 septembrie, deoarece credincioșii acestei parohii au mare evlavie la Maica Preacurată.

Biserica din Roşiori a fost ridicată în perioada 1871-1878, deci de pe vremea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropoplitul Transilvaniei, şi al Războiului de Independenţă. De-a lungul timpului a suferit mai multe transformări, dar cele mai multe între anii 2017-2022, sub păstorirea preotului Răzvan Pintea, când biserica trece printr-un amplu proces de înnoire.

Printre realizările tânărului preot Răzvan Pintea în cei 5 ani de când este la această parohie se numără şi ridicarea unei capele de cimitir, în cimitirul satului, cu hramul „Învierea lui Lazăr”, care a fost binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Iustin la sosirea în localitate. A fost oficiată şi slujba de sfinţire a clopotului nou de la capelă.

Pentru meritele sale, preotul paroh Răzvan Pintea a fost hirotesit iconom cu dreptul de a purta brâu roşu, iar epitropul Vasile Gherman şi Consiliul Parohial au fost distinşi cu Ordinul „Preot Nicolae Gherman”. Primarul Radu Cristea şi Consiliul Local Valea Vinului au primit, la fel ca mulţi alţi binefăcători, Diploma Anului Omagial.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente