luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul a avut o întâlnire cu reprezentanții fabricii de la Medieșu Aurit

Prefectul a avut o întâlnire cu reprezentanții fabricii de la Medieșu Aurit

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a avut o primă întâlnire cu dezvoltatorul care face investiția în fabrica pentru extrudarea aluminiului și turnătoria de la Medieșu-Aurit, care va crea 600 de noi locuri de muncă.

Din partea companiei a fost prezent Didier Senn – directorul general al fabricii de la Medieșu Aurit, comunitatea locală a fost reprezentată de către primarul comunei, Radu Iancu, iar din partea Instituției Prefectului-Județul Satu Mare a mai participat managerul public Cristian Marița.

Prefectul Darius Filip s-a arătat interesat de realizarea acestei investiții și pornirea producției cât mai curând, în considerentul în care se vor înființa 600 de noi locuri de muncă.

Primarul comunei Medieșu-Aurit, Radu Iancu a anunțat că din toamna anului current se vor înființa, pentru început, două clase de învățământ tehnic și profesional în vederea pregătirii forței de muncă pentru viitoarea fabrică.

Directorul general al fabricii de la Medieșu Aurit, Didier Senn a declarat că proprietarii companiei și-au propus chiar dezvoltarea unui campus școlar în comună, pentru a atrage și a oferi condiții bune de studii tinerilor din toată zona respectivă a județului Satu Mare.

Principalii clienți ai companiei de la Medieșu Aurit vor fi din industria aeronautică și din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente