29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăEconomico-socialSocialPrefectul Radu Roca va depune un memoriu pentru ca urmaşii românilor expulzaţi...

Prefectul Radu Roca va depune un memoriu pentru ca urmaşii românilor expulzaţi în 1940 să-și primească indemnizațiile

Asociația românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 – filiala Carei, a solicitat miercuri, 6 aprilie 2022, o întâlnire cu conducerea Instituției Prefectului județul Satu Mare pentru remedierea problemei legate de amânarea plății îndemnizației de urmaș a românilor expulzați, deportați sau discriminați pe criterii etnice pentru data de 01.01.2023.

Prefectul Radu Roca a luat act de solicitarea conducerii Asociației românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 filiala Carei și a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții Casei Județene de Pensii Satu Mare, a Agenția Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare în vederea găsirii unei soluții privind uniformizarea plăților, pentru a nu exista o discriminare între urmașii deportaților sau discriminaților politic de regimul comunist instalat după 1945 și cei ai românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena.

Vom înainta un memoriu la Ministerul Muncii pentru a corecta această nedreptate făcută urmașilor românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940”- prefect Radu Roca

Noi solicităm plata retroactiv a îndemnizațiilor, de la 01.01.2022 și nu doar din 2023. Cerem egalitate în drepturi cu urmașii deportaților sau discriminaților politic de regimul comunist instalat după 1945 care își primesc deja banii cuveniți. Suferința nu are unitate de măsură”- Daniela Ciută, președintele Asociația românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 filiala Carei.

Reamintim că prin Ordonanţa de Urgenţă 130, din 17 decembrie 2021, s-a amânat plata indemnizaţiilor urmaşilor românilor expulzaţi în 1940.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente