Acasă Locale Pregătiri de iarnă pe drumurile județene

Pregătiri de iarnă pe drumurile județene

Prefectul Altfatter Tamás, alături de Kovacs Robert, director cancelarie și Petru Ardelean, directorul Secției Drumuri Naționale Satu Mare (SDNSM), a verificat astăzi starea parcului auto și a stocurilor aprovizionate în vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri publice naționale la nivelul județului Satu Mare, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță pentru sezonul de iarnă 2021-2022.

Astăzi au fost verificate trei districte din cele șase prin care se derulează activitatea de deszăpezire la nivelul județului, respectiv Negrești-Oaș, Livada și Satu Mare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a încheiat un contract subsecvent de servicii la Acordul cadru de servicii nr. 20/6024/24.11.2020 cu valabilitate până în anul 2024 cu operatorul economic SC INSTAL ROS SRL.

Utilajele de deszăpezire pregătite pentru intervenție constă în 37 autobasculante cu lamă și răspânditor material antiderapant și 6 încărcătoare (din partea operatorului contractat) și un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional tip Unimog, utilaje proprii ale SDNSM.

Materialele antiderapante aprovizionate și stocate în cele 6 districte înseamnă 2383 tone de sare și 33 tone de combustibil.

Prefectul apreciază mobilizarea operatorului și a solicitat directorului SDNSM să nu fim surpriși de fenomene naturale, o verificare permanentă a stării de funcționare a întregului parc auto necesar pentru deszăpezire în acest sezon, o aprovizionare cu material antiderapant și intervenție promptă și de prevenire a înzăpezirii și formării poleiului pe toate sectoarele de drum național.

Sursa text & foto: Instituția Prefectului

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente