29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocalePregătirile pentru Sâmbra Oilor sunt în toi

Pregătirile pentru Sâmbra Oilor sunt în toi

Pregătirile pentru Sâmbra Oilor sunt în plină desfășurare. După o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, comandamentul de organizare a Festivalului Folcloric Sâmbra Oilor s-a întâlnit luni pe dealul de la Huta Certeze pentru a stabili la fața locului detaliile privind organizarea evenimentului.

Consiliul Județean Satu Mare va asigura o bună parte din fondurile necesare desfășurării acestui important festival al folclorului și tradițiilor oșenești, iar președintele Pataki Csaba și vicepreședintele Cristian Valer Beșeni s-au asigurat că festivalul va avea loc în cele mai bune condiții și că vor fi respectate toate normele privind siguranța participanților la eveniment. Cea de-a 64-a ediție a Sâmbrei Oilor va avea loc duminică, 1 mai. Îi așteptăm cu drag pe toți iubitorii de folclor!”, transmit reprezentanții CJ Satu Mare.

La fața locului a fost prezent și reprezentantul unei societăți care va asigura dezinsecția și dezinfecția întregii zone pentru a preveni situații nedorite privind sănătatea umană.

Pentru verificarea condițiilor sanitare veterinare de păstrare, prelucrare și servire a produselor alimentare, pe toată perioada de pregătire și de desfășurare a evenimentului în teren se va afla o echipă mixtă formată din reprezentanți ai instituțiilor, respectiv de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Județean Satu Mare.

Doresc o sărbătoare în siguranță, instituțiile statului să asigure toți participații la această manifestare că produsele și serviciile comercializate sunt conforme, că ne pasă și că veghem la siguranța lor. De asemenea, trebuie să sprijinim și întreprinzătorii, să asigurăm controale eficiente, de prevenire a încălcării legii” – a declarat la fața locului prefectul Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente