luni, februarie 26, 2024
AcasăEducatie&CulturaPremieră pe țară la Teatrul de Nord Satu Mare

Premieră pe țară la Teatrul de Nord Satu Mare

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord, prezintă duminică 22 mai 2022, de la ora 19.00, în premieră națională, spectacolul BOLERO de José Rivera, traducerea Andrei Radu.

Dramaturg și scenarist impresionant, cu o strălucită carieră în teatru și televiziune, José Rivera este singurul scenarist portorican nominalizat la Oscar („Jurnal de călătorie”, 2004, regizat de Walter Salles, bazat pe jurnalele lui Che Guevara).

Câștigă numeroase premii și distincții, printre care enumerăm: două premii Obie pentru dramaturgie, premiul Norman Lear pentru scriere (2005), Premiul Goya pentru cea mai bună adaptare (2005). Până în prezent, palmaresul său include numeroase piese de teatru și adaptări pentru televiziune, colaborând inclusiv pentru show-uri produse de bine-cunoscuta rețea de televiziune americană NBC.

Regia spectacolului este semnată de Andreea Vulpe, regizor și profesor de actorie la UNATC „I. L. Caragiale” București. Spectacolele sale au obținut numeroase premii, în țară și peste hotare. Coregrafia este realizată de Carmen Coțofană, muzica originală compusă de Cristina Juncu, scenografia Tudor Prodan.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Adriana Vaida, Romul Moruțan, Sergiu Tăbăcaru, Alexandra Odoroagă, Andrei Stan, Cristian But, Roxana Fânață, Dorina Nemeș, Vlad Mureșan.

Descoperim în „Bolero” o poveste dulce amăruie, în același timp comică și dramatică, exact cum e viața, și suntem puși în fața unei realități profunde, netulburată de ceața iubirii romantice, ideale, regăsită doar în literatură.

Bolero pentru cei deziluzionați (titlu original), cu forță, dar fără brutalitate, cu comic, dar fără bufonerie, cu grijă, dar fără gingășie ne îndepărtează de iluzie și ne pune față în față cu realitatea.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580.

Abonament valabil: Premieră „Ștefan Mareș”

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente