Filmul documentar „după FEL și CHIP” regizat de Paula Oneț prezintă frânturi din viețile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viață. Acesta este filmul de licență al careiencei Paula Oneț, proiectat în premieră la Carei, vineri 20 septembrie 2013 la castelul Karolyi – sala Cavalerilor. de la ora 19:00. Paula Oneț va fi prezentă înainte și după proiecție pentru a vorbi despre realizarea acestui film, despre traseul lui și pentru a vă răspunde la întrebări.
Paula Oneț este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și masterandă la Universitatea de Arte București, specializareaFotografie și Imagine Dinamică. În toți acești ani, Paula obține burse de studiu în Seoul, Coreea de Sud și Turcia, precum și 2 rezidențe de creație, prima în Paris (oferită de ICR Paris) și cea de-a doua în Suedia (oferită de asociația 4culture) . Pe lângă experiența profesională obținută la TVR Cluj ca video-reporter, ea participă la workshopuri internaționale de film alături de cineaști selectați din întreaga lume. Printre acestea se numără workshopul Aristoteles (2011-România), StoryDoc (2012-Grecia și Germania) și Interaction (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit la începutul acestui an Mențiunea Specială de Excelență Academică oferită de Liga Studenților Români din Străinătate pentru rezultatele obținute în urma bursei de studiu Erasmus. În prezent Paula locuiește și studiază la București, este coordonator multimedia în cadrul asociației 4Culture și lucrează la proiecte independente de film documentar.
Filmul documentar „după FEL și CHIP”, pe care veți avea ocazia să-l vedeți vineri la Carei, a fost premiat și apreciat atât la festivaluri de film din Romania (Timishort, Gala UCIN) dar și în străinătate, având premiera internațională în cadrul prestigiosului festival de film de la Karlovy Vary în luna iunie 2013. Pe lângă acesta, filmul a intrat în selecția oficială în festivaluri internaționale precum : Jameson Cinefest din Ungaria, Kinemastik Malta (obținând Mențiunea Specială a Juriului), Cannes Film Festival– secțiunea Short Film Corner, Timishort Film Fest (premiat pentru Cel mai bun Film Romanesc și Premiul Publicului), Gala Uniunii Cineaștilor din România (fiind ales Cel mai bun film de scurt metraj din 2013).
Până la proiecția de vineri vă lăsăm să vă imaginați că ar trebui să va alegeți o singură fotografie prin care ceilalți să își amintească mereu de voi…Pe care ați alege-o?