miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomico-socialNationalPremierul Ciucă la 4 ani de la violențele din Piața Victoriei: Persoanele...

Premierul Ciucă la 4 ani de la violențele din Piața Victoriei: Persoanele care se fac vinovate de exces de zel sau de abuz în exercitarea atribuțiilor trebuie să fie trase la răspundere

În debutul ședinței de guvern, de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că persoanele care se fac vinovate de exces de zel sau de abuz în exercitarea atribuțiilor trebuie să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile legale.

Declarația sa vine în contextul în care s-au împlinit 4 ani de la violențele din 10 august 2018 în urma cărora peste 700 de persoane au depus plângere la parchet pentru că au fost lovite sau gazate în timp ce protestatu pașnic în Piața Victoriei.

”Au trecut 4 ani de la protestul din 10 august în care oamenii nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate. Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe. Garantez de asemenea de la nivelul Guvernului că vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”, a declarat premierul Ciucă.

Comunitatea Declic va protesta astăzi, în Piața Victorie începând cu ora 18.00, sub sloganul ”10 august- Nu uităm și nu iertăm”. Declic face un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

Marele dosar 10 August privind violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici este în cercetare penală la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general, la 4 ani de la evenimente.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente