29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăDivertismentPreșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6 din Satu Mare au sărbătorit...

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6 din Satu Mare au sărbătorit ”Coșul Toamnei”!

În data de 23 octombrie, o minunată și caldă după amiază de toamnă, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6, din Satu Mare, au fost întâmpinați alături de părinți și bunici de către doamna director Nuszer Elonora Noémi, urându-le bun venit la Activitatea de tip outdoor, intitulată ”Coșul toamnei”, organizată tradițional de mai bine de 10 ani.

Doamna director i-a întâmpinat, ca de fiecare dată cu dragoste și cuvinte calde pe copii, părinți și bunici, împărtășind câteva noutăți ale acestui an, din grădinița noastră, apoi invitându-i să participe cu drag la atelierele de activitate pe care le-au pregătit educatoarele grădiniței, după cum urmeză: atelierul ”Jocurile copilăriei” condus de educatoarele Chivari Mirabela și Rusu Hajnalka.

La acest atelier copiii s-au jucat jocuri senzoriale, pipăind și ghicind cu ochii închiși ce au găsit în lădițele cu porumb, frunze și grâu. Următorul obstacol a fost transportarea nucilor și feliilor de coceni de porumb în lingură, pe care o țineau în gură.

Cea mai îndrăgită a fost traseul pe care l-au parcurs desculți călcând prin frunze, nuci, porumb, grâu și apă, iar la finalul acestui atelier părinții au trebuit să ghicească ce au gustat cu ochii închiși, iar bucățelele de fructe sau legume le-au fost servite de către copii. Atelierul ”Mălai, porumb sau cucuruz, în pănușă să te-ascunzi” condus de educatoarele Matécsa Blanka și Balog Noémi. Copiii au avut ocazia de a se familiariza cu porumbul desfacându-l.

Din coceni au construit diverse lucruri interesante, iar din pănușă folosindu-și creativitatea au confecționat flori, iar în timpul defășurării activităților, fiind provocați de către doamna director părinții și bunicii au început să cânte cântece populare susținuți de către doamnele educatoare, cum făceau odinioară bătrânii când lucrau în clacă. ”Murături ca la bunica”, atelier condus de educatorii Feher Claudia și Pușcaș Emil.

Aici au marcat obiceiul de a pune din bogăția toamnei deoparte și pentru iarnă, au observat legumele și prelucrarea lor, au gustat legumele de toamnă și s-au familiarizat cu conservarea lor. ”Pregătirea mustului” atelier condus de educatoarele Barra Júlia și Madaras Emese. Procedura de a face must din struguri, lucrarea în echipă cu familia și cu educatoarele, gustarea fructului și mustului, susținerea tradiției culesul strugurilor au fost obiectivele principale pe care le-au avut în vedere educatoarele.

La atelierul ”Cufărul cu amintiri”, condus de educatoarele Mureșan Nicoleta și Silaghi Loredana, copiii, părinții și bunicii au avut posibilitatea de a-și fructifica creativitatea prin producarea a unei rame foto, folosind diferite technici cu ajutorul semințelor, realizând o lucrare estetică. Toate activitățile au menit să contribuie la dezvoltarea în parametrii educației non-formale a dezvoltării personale a copiilor, înțelegerea interculturală, cunoașterea sau întregirea cunoștințelor legate de activitățile tradiționale de toamnă, prin experiențe practice.

Finalitatea acestei zile s-a realizat prin dansul horei, activitate la care au participat și părinții preșcolarilor implicați, după care au avut ocazia de a degusta cozonaci și dovleci copți la cuptor, pregătite de bucătăresele grădiniței.

Doamna director, împreună cu colectivul de educatoare și a personalului nedidactic, dorim să mulțumim sprijinul acordat de către părinții, familiile copiilor din grădinița noastră, nu în ultimul rând dorim să mulțumim d-lui Matécsa Elemér István, pentru minunatele fotografii.

Ne bucurăm și vă mulțumim că ați fost alături de copiii dumneavoastră și prin strânsa colaborare cu conducerea grădiniței și cu educatorii de la grupele de copii am reușit dragi părinți, bunici să realizăm o activitate minunată care a colorat și mai mult decât timpul plăcut de toamnă curtea Grădiniței cu program prelungit nr. 6 din Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente