Acasă Locale Stiri Satu Mare Președintele Băsescu împlinește astăzi 63 de ani.

Președintele Băsescu împlinește astăzi 63 de ani.

Președintele Traian Băsescu împlinește, marți, 63 de ani, fiind ultima aniversare a șefului statului în calitate de președinte al României, dar și cea de-a treia pe care și-o sărbătorește în plină campanie electorală pentru prezidențiale, după cele din 2009 și din 2004, când era și candidat.

În 2009, președintele Traian Băsescu se afla în plină campanie pentru prezidențiale, atunci membrii staff-ului său pregătindu-i o petrecere la sediul de campanie, cu un tort având mesajul „La multi ani!’ și „58%”.

Și în 2004, Traian Băsescu se afla în competiție pentru prezidențiale, el lansându-și atunci campania electorală la Constanța, județul în care s-a născut, alături de copreședintele Alianței PNL-PD Călin Popescu Tăriceanu, dar și de Vasile Blaga și Mona Muscă.

În acel an, Stelian Duțu, candidat al alianței pentru Parlament, i-a făcut cadou președintelui o goarnă militara din 1877 „cu care armata română a fost chemata la datorie”, o sabie de paradă de pe vremea regelui Carol I și un fluier de comandant de nava pentru mobilizarea la bord.

Anul acesta, Băsescu aniversează împlinirea a 63 de ani pentru ultima dată ca șef al statului, de data aceasta neavând anunțat, până în acest moment, un program public, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale.

De altfel, președintele nu a avut nicio ieșire publică după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din acest an.

De-a lungul timpului, președintele și-a sărbătorit ziua de naștere nu numai în familie, ci și alături de partenerii politici de la vremea respectivă.

În 2013, șeful statului a sărbătorit împlinirea a 62 de ani la vila de protocol, fiind prima aniversare în calitate de bunic, alături de familie și de nepoțica sa, Sofia Anais, atunci în vârstă de câteva luni.

Președintele a postat, atunci, pe pagina de Facebook „Alături de președintele nostru” fotografii în care se află la vila de protocol, alături de familie și ținând-o în brațe pe nepoțica sa, cu ginerele său, Bogdan Ionescu și cu fiica sa cea mică, Elena.

Aceasta a fost prima sărbătorire în familie după ce, anii trecuți, Traian Băsescu s-a întâlnit de ziua sa și cu apropiați din mediul politic sau a avut chiar și program public.

În 2012, ziua de naștere l-a găsit pe președintele Traian Băsescu în stațiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, la Castelul Foișor, la petrecere participând fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

În 2011, când a împlinit 60 de ani, parlamentarii coaliției la vremea respectivă au fost invitați, la Vila Lac, pentru a marca ziua de naștere a președintelui Traian Băsescu.

Șeful statului a declarat, în momentul în care a ajuns la Vila Lac că „nu e nicio întâlnire politică”.

„Este joi, iar mâine (vineri – n.r.) parlamentarii pleacă, sunt acasă și am considerat de bun simț ca la împlinirea a 60 de ani să bem împreună un pahar de vin, că buni, răi, cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva”, afirma, atunci, Traian Băsescu.

Întrebat de jurnaliști ce își dorește de ziua sa de naștere, șeful statului a răspuns: „Liniște”. „Și ceea ce îmi doresc o să și am, adică mâine nu vin la serviciu”, mai declara Băsescu.

În 2008, Băsescu nu a avut un program public de ziua sa de naștere.

În 2007, 4 noiembrie a fost într-o duminică, iar Traian Băsescu a făcut, la Palatul Cotroceni, o analiză a situației cetățenilor români din Italia.

În 2006, președintele s-a aflat pe Valea Prahovei împreună cu familia și a fost vizitat și de lideri ai PD.

În 2005, președintele Băsescu și-a petrecut ziua de naștere la vila de protocol din stațiunea Neptun.

Șeful statului s-a născut în 4 noiembrie 1951, la Basarabi, actualul oraș Murfatlar, din județul Constanța.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente