marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smPreședintele PNL, Nicolae Ciucă, întâlnire cu Jan-Werner Müller: Răspunsul cel mai adecvat...

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, întâlnire cu Jan-Werner Müller: Răspunsul cel mai adecvat la discursul urii, extremist, xenofob și rasial este promovarea valorilor și normelor liberale pe care se fundamentează democrația reală

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a avut o întâlnire deschisă și agreabilă cu profesorul Jan-Werner Müller (Princeton University).

Am discutat despre cauzele care pot afecta stabilitatea unei democrații liberale în spațiul politic european și transatlantic. Trăim într-o epocă în care contextele regionale și globale economice și de securitate agravează conflictele culturale și ideologice din sânul națiunilor democratice.

Mișcările politice de tip populist, extremist, cu tentă xenofobă și rasială reprezintă o reală amenințare la adresa stabilității democratice. Este datoria noastră principală să protejăm prin acțiunile și discursul nostru valorile și normele liberale care garantează și protejează libertatea personală și identitatea noastră specifică, deopotrivă națională și europeană.

Democrația este în mod esențial un spațiu al libertății de gândire și al libertății de exprimare. Democrația presupune nu de puține ori dezacorduri, conflicte, idei diferite. Însă, ceea ce contează este modul în care se derulează și se rezolvă aceste conflicte, întotdeauna prin dialog civilizat, moderat și, cel mai important, fără ca nimeni să fie exclus prin decizia politică.

Răspunsul cel mai adecvat la discursul urii, extremist, xenofob și rasial este promovarea valorilor și normelor liberale pe care se fundamentează democrația reală.” a declarat președintele PNL pe pagina sa de Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente