miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smPreședintele PNL, Nicolae Ciucă: Semnarea contractelor de finanțare pentru educația din România

Președintele PNL, Nicolae Ciucă: Semnarea contractelor de finanțare pentru educația din România

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a marcat un moment fără precedent pentru educația din România: semnarea contractelor de finanțare pentru cea mai mare investiție din domeniu de până acum.

Fonduri din PNRR de peste un miliard de euro vor fi utilizate pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor din România, iar pentru acest proiect o felicit pe doamna ministru al Educației, Ligia Deca, precum și întreaga echipa de la minister.

Proiectul de țară ,,România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, prinde forme concrete. Astfel că, după promulgarea pachetului de legi ale educației, creăm cadrul pentru ca peste 5600 de unități de învățământ să beneficieze de laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică, precum și echipamente IT.

Investim în mediul rural și urban, în învățământul profesional și tehnic și punem accent pe accesul la educație în zonele defavorizate. PNL va continua să lucreze, constant și activ, pentru ca investițiile cheie în educația copiilor noștri și în viitorul societății să se întâmple.” a declarat președintele PNL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente