vineri, mai 31, 2024
AcasăsusPreședintele PNL vine cu o nouă lege pentru combaterea evaziunii fiscale

Președintele PNL vine cu o nouă lege pentru combaterea evaziunii fiscale

Președintele României a primit pe masă, pentru semnare și promulgare o nouă lege care va combate evaziune fiscală, fiind o lege mult mai dură cu cei prinși încălcând legea fiscală pe acest segment. Noul proiect este mult mai dur în privința pedepselor dar și mai strict din punct de vedere al recuperării prejudiciului.

„Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a ajuns pe masa președintelui României pentru promulgare. După cum a constatat și CCR în motivarea avizului de constituționalitate, România trece la o nouă etapă judiciară în aceste spețe.

Au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată. Recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalități are un potențial mult mai mare de remediere a situației.

Prin acest proiect de lege, se întărește capacitatea statului de a combate evaziunea fiscală. Din alte prevederi, reamintesc doar că nereținerea impozitelor și/sau a contribuțiilor se va pedepsi cu până la 5 ani închisoare, iar pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale se va primi o pedeapsă de până la 10 ani închisoare.”, a transmis președintele PNL Nicolae Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente