duminică, decembrie 3, 2023
AcasăDivertismentPrețuri piperate pe litoralul românesc

Prețuri piperate pe litoralul românesc

Turiștii care ajung pe pe litoralul românesc rămân uimiți în fața prețurilor aberante pe care le practică unii comercianți. Un bărbat care a mers la Eforie Nord a fost șocat când a văzut bonul fiscal. Mirarea a fost și mai mare când a observat cu cât a fost taxat pentru o porție de cartofi prăjiți.

Mai mult decât atât, bărbatul revoltat a povestit că pe bonul fiscal au apărut cu totul alte cantități decât comandase. Turistul a spus că în Eforie Nord, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați a trebuit să plătească 97 de lei. Pe bonul fiscal pe care l-a primit apar cartofi, un kilogram și cârnați, 472 grame, fără ceafa de porc, relatează România TV.

Turiștii încep să vină pe litoral odată cu începutul vacanței elevilor. Deși prețurile sunt cu 20% mai mari la cazare, operatorii din turism se așteaptă la un sezon aglomerat. 

La o pensiune de trei stele din Vama Veche, cazarea în cameră dublă este de 400 de lei pe noapte. Şi poate ajunge la 600 de lei pentru o cameră de familie. Unele pensiuni includ în prețul cazării și micul dejun, accesul la piscină și alte facilități.

Preţurile în Vamă nu sunt mici, trebuie să ştim asta. Distracţia costă şi oamenii îşi asumă treaba asta”, spune Adi Voican, vicepreşedinte ANAT.

Un fresh sau smoothie costă de la 12 lei până la 25 de lei. În timp ce o pizza ajunge la 45 de lei, iar un hamburger de pui la 18 lei. Cel mai ieftin desert este 7 lei, arată sursa citată.

În Mamaia, o cameră costă 550 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Prețurile s-au modificat de la 15 iunie (au crescut cu aproximativ 20%) și vor fi modificate și de la începutul lunii iulie, ajungând la apogeu în august.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente