marți, februarie 27, 2024
AcasăLocalePrimăria a cheltuit 135.000 de lei pentru parcarea subterană, proiect ce nu...

Primăria a cheltuit 135.000 de lei pentru parcarea subterană, proiect ce nu se va mai realiza. Adrian Cozma: Voi face tot posibilul ca acești bani sa se întoarcă în bugetul local

În urma anunțului făcut de Primăria Satu Mare, potrivit căruia parcarea subterană nu se mai construiește fiindcă firma Dacia SRL nu a putut garanta finalizarea lucrărilor în termenul impus de autorități, deputatul Adrian Cozma a făcut câteva precizări.

Potrivit deputatului Adrian Cozma, aceasta nu ar fi fost singura problemă, pentru că cei de la ADR Nord-vest au transmis că situația juridică a terenului nu se poate schimba, dat fiind faptul ca pentru acel teren exista deja un proiect european aprobat, anunță deputatul Adrian Cozma.

„Este o victorie a sătmărenilor, și este o victorie pentru Satu Mare faptul că acea societate comercială din Ungaria, deținută de Guvernul Ungariei, nu va mai concesiona pe 50 de ani, terenul municipiului Satu Mare, sufletul centrului din Satu Mare. Este o victorie. Este o victorie pentru Satu Mare. Bine că nu se face, însă păcat că nu face Primăria o parcare”, a transmis deputatul Adrian Cozma într-o conferință de presă.

Cu această ocazie deputatul Cozma a ținut să precizeze că nu ghinionul a stat în cale construirii acestei parcări, ADR Nord-vest trasmițând că situația juridică a terenului nu se poate schimba, dat fiind faptul ca pentru acel teren exista deja un proiect european aprobat.

„Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a inițiat această procedură pentru concesiunea acestui teren, este ilegală. Cu surprindere am văzut că Prefectura ar fi dat aviz de legalitate, însă nu voi intra în detalii. Pentru acest proiect, Primăria a cheltuit din bani publici 135.000 lei din banii sătmărenilor, plătiți pentru serviciile de consultanță a concesiunii, un serviciu realizat dar care nu are finalitate. Voi face tot posibilul ca acești bani sa se întoarcă în bugetul local”, a mai precizat deputatul Adrian Cozma.

În timpul conferinței de presă, deputatul Adrian Cozma a vorbit și de situația degradantă în care se află Hotelul Dacia, amintind faptul că fostul proprietar a făcut pușcărie pentru modul în care a gestionat reabilitarea hotelului, dar actualii proprietari, care în 6 ani de zile lasă hotelul să se degradeze, nu sunt trași la răspundere.

„De ce aici, în acest simbol al Sătmarului, până în momentul de față nu s-a luat nicio măsură de către Direcția Județeană de Cultură? De ce până în acest moment s-a permis ca acest monument istoric să se degradeze? Au tras o prelată pe el, în rest nu au făcut absolut nimic. Dacă firma care gestionează hotelul ar fi avut 19 milioane lei să facă parcarea, să facă bine sa renoveze hotelul. Dacă nu, sa îl vândă. Să îl vândă Primăriei, să îl vândă Consiliului Județean dar acest simbol trebuie să revină sătmărenilor și Sătmarului. Voi face tot ceea ce este posibil ca acest monument ăs revină sătmărenilor”, a mai precizat deputatul Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente