Acasă Educatie&Cultura Primul liceu din județ care se închide

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel, cursurile se vor desfășura exclusiv online în următoarele nouă zile.

Din cauza numărului foarte mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 pe raza comunei Turț, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Turț a fost nevoit să adopte scenariul roșu.

Acesta presupune că toată activitatea cu elevii se va desfășura ONLINE în perioada 30.09-09.10 2020, susțin reprezentanții Liceului Tehnologic ,,Anghel Saligny” Turț.

Potrivit normelor,scenariului roșu,înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Astfel, unitățile școlare se închid .

Săptămâna trecută, un medic din localitatea Turț, județul Satu Mare, a fost depistat pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.În consecință, toți medicii și asistentele din centrul de permanență și medicină de familie au intrat în izolare.

Zvonurile spun ca s-ar putea carantina întreaga localitate din cauza numărului foarte mare de infectati,pentru a evita răspandirea acestuia în afara comunității .Acestea nu sunt încă confirmate de oficialități,așadar rămâne de văzut dacă se va pune in aplicare sau nu.

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente