duminică, mai 26, 2024
AcasăPoliticaInternationalPrimul-ministru Victor Ponta s-a intâlnit cu Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate...

Primul-ministru Victor Ponta s-a intâlnit cu Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse

ponta_guvern53563_27215900Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit luni, 17 iunie la Palatul Victoria, cu Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Principalele teme ale dialogului au reflectat voința comună de promovare a unei etape noi în relațiile economice bilaterale, ținând seama de prioritățile stabilite de comisia economică mixtă, ale cărei lucrări s-au desfășurat anul acesta la București.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate și perspectivele de colaborare în domeniul energetic, implicarea companiilor ruse în proiecte de transport și stocare a resurselor energetice și proiecte de producere de energie electrică cu impact regional.

Cu acest prilej, primul-ministru a menționat oficialului rus obligațiile României, ca stat membru al UE, în privința respectării legislației și politicilor europene în domeniu.

De asemenea, a fost relevată deschiderea ambelor părți pentru stimularea investițiilor reciproce, ținând seama de oportunitățile oferite de piețele regionale.

Guvernul României, Biroul de presă 

 Foto: rtv.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente