29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăEducatie&CulturaProgram. Ziua Imnului la Satu Mare și Carei

Program. Ziua Imnului la Satu Mare și Carei

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României – “Deșteaptă-te, române !”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, care a dat curaj în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independență sau Primul și Al Doilea Război Mondial.

Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deșteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Vineri, locuitorii municipiului Satu Mare și Carei sunt invitați să asiste la manifestările dedicate Zilei Imnului Național.

În municipiul Satu Mare manifestările vor avea loc pe platoul din Piața 25 Octombrie, începând cu ora 10,00. Ceremonialul militar organizat pentru marcarea acestui eveniment va cuprinde:
– Prezentarea onorului;
– Binecuvântare și rugăciune pentru poporul român;
– Alocuțiunea de deschidere, mesaj privind semnificația Zilei Imnului Național al României;
– Moment artistic;
– Interpretarea Imnului Național al României;
– Defilarea gărzii de onoare.

Tot de la ora 10.00, vor avea loc și manifestările organizate la Carei, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român. În cadrul evenimentului vor avea loc: evocarea istoricului Imnului Național, Te Deum în cinstea acestei sărbători și intonarea Imnului Național de către cei prezenți.

FOTO: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente