vineri, mai 24, 2024
AcasăSanatateProgramul de vizite în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

Programul de vizite în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

Începând cu data de 27.12.2022, programul de vizită al aparținătorilor  pacienților internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare va suferi unele modificări.

Astfel, de luni până vineri, vizitele se pot face în intervalul orar 13:00 – 17:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 11:00 – 17:00, cu unele excepții.

Program diferențiat va avea secția Boli Infecțioase, aici pot avea loc vizite în interavlul orar 12:00 – 16:00 – de luni până vineri, și 12:00 – 18:00 în zilele de sâmbătă și duminică. La fel, pe secția ATI sunt permise vizitele, zilnic, în intervalul 11:00 – 12:00 și 15:00 – 16:00.

Vizitarea pacienților în secția de terapie intensivă este permisă zilnic cu respectarea următoarelor condiții de acces :

a ) la saloanele cu cel mult 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator / pacient / intervalul orar de vizită, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;

b) la saloanele cu peste 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator / pacient / intervalul orar de vizită, putând fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp;

c) durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul medicului A.T.I,  pe toată durata vizitei, persoana vizitatoare va fi însoțită de personal al secției;

d) contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul și sub supravegherea asistentei medicale sau medicului A.T.I și trebuie să fie scurt și după o prealabilă dezinfecție suplimentară a mâinilor vizitatorului.

 În secția  A.T.I. accesul vizitatorilor într-un salon în cursul intervalelor orare zilnice aprobate poate fi suspendat pe durata efectuării oricăror manevre, tehnici sau tratamente care necesită prezența unui medic A.T.I și a cel puțin unei asistente ATI. În aceste cazuri, intervalele orare zilnice de vizită vor fi prelungite astfel încât să se asigure accesul tuturor vizitatorilor în conformitate cu prevederile prezentului ordin.

Secţia Neonatologie Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală şi Prematuri: zilnic în intervalul orar  1100 – 1200 ; 1600 –  1700

Pentru următoarele secţii cu risc, accesul este INTERZIS: Neonatologie,  Obstetrică, Pediatrie, la nivelul acestor  secții vizitatorii fiind admiși în spațiul anume destinat:

  • de luni până vineri în intervalul orar 13 00 – 17 00
  • sămbătă și duminică în intervalul orar 11 00 – 17 00   

Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:

a) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;

b) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4 – 6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;

c) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp. Durata vizitei este limitată la 30 de minute.

Se vor respecta următoarele condiţii generale:

  • în incinta spitalului va fi obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască)
  • dezinfecţia obligatorie a mâinilor la intrarea în  spital şi secţii
  • vizitatorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul vizitatorului şi durata vizitei)
  • la părăsirea secţiei/spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care vor fi depozitaţi în saci speciali destinaţi acestui scop
  • de asemenea se va face dezinfecţia obligatorie a mâinilor  la ieşirea din spital şi sau secţii
  • se evită staţionarea vizitatorilor  în spaţiile comune ale spitaluluI. MASCA este obligatorie pe tot parcursul vizitei.

Condiții specifice:

În cazul pacienților în stare terminală, cu excepția celor internați în secțiile/compartimentele A.T.I, aparținătorii au dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră.

În măsura în care condițiile din secție/compartiment permit acest lucru, se poate asigura prezența permanentă lângă pacient a unui aparținător, cu acordul medicului curant.

În măsura în care condițiile din secție/compartiment nu permit accesul permanent, se va asigura accesul într-un spațiu de așteptare, în apropierea secției/compartimentului.

În cazul pacienților internați care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., accesul unui însoțitor poate fi permanent, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor și cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment.În cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., se permite prezența permanentă a unui aparținător, dacă se solicită acest lucru.În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., se poate permite prezența permanentă a unui aparținător, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.

În cazul copiilor internați în secțiile / compartimentele de terapie intensivă, la solicitarea aparținătorilor, în funcție de condițiile locale, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor și cu aprobarea medicului șef de secție/compartiment A.T.I, se poate permite prezența permanentă a unui aparținător, în intervalul orar 2000 -700.

Nu este permis accesul vizitatorilor:

a) care prezintă semne clinice de infecții acute;

b) aflați în stare de ebrietate sau aflați sub influența unor substanțe halucinogene

Foto: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente