Acasă Locale Stiri Satu Mare Programul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor pentru luna august 2019

Programul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor pentru luna august 2019

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor (DGEP) Satu Mare, aflată în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, anunță programul de soluționare a dosarelor de transcriere în regim de urgență a certificatelor şi extraselor de stare civilă în perioada 01-31.08.2019, după cum urmează:

Dosarele de transcriere care conțin toate documentele prevăzute de lege și nu conțin neconcordanțe, înregistrate între orele 8 – 11, vor fi eliberate între orele 15-16
Dosarele de transcriere care conțin toate documentele prevăzute de lege și nu conțin neconcordanțe, înregistrate între orele 11-16, vor fi eliberate în a doua zi lucrătoare între orele 8-16.
Acest program a fost stabilit luând în considerare numărul mare de solicitări adresate DGEP pentru a emite avizele prevăzute de lege într-un timp foarte scurt, precum și pentru a veni în sprijinul cetățenilor de pe raza județului Satu Mare aflați la muncă în străinătate, și care încearcă în această perioadă să obțină documente de stare civilă.

Reamintim că cetăţeanul român este obligat ca în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea din străinătate a certificatului sau a extrasului de stare civilă, să ceară transcrierea acestor acte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor sau la primăria unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază domiciliază. Transcrierea se efectuează cu avizul prealabil al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare.

Menționăm că eliberarea dosarelor de transcriere în regim de urgență se efectuează după achitarea unei taxe de urgență în valoare de 102 RON, la sediul instituției de pe B-dul Cloșca nr. 6/A (vis-a-vis de Cimitirul Romano-Catolic de la Cap Pod Decebal).

Cetățenii care doresc informații suplimentare pot să sune la numărul de telefon: 0261711590.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente