luni, aprilie 22, 2024
AcasăEconomico-socialProgramul ”O masă caldă” ajunge în mai multe școli din Satu Mare

Programul ”O masă caldă” ajunge în mai multe școli din Satu Mare

O parte dintre elevii din județul Satu Mare vor beneficia de mâncare caldă la școală. Este o măsură socială prin care se dorește atragerea în școli a copiilor care provin din zonele dezavantajate.

Lista școlilor care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației, informează, anunță edupedu.ro. În acest an școlar uu au mai fost incluse colegiile naționale, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

,,Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare. Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Școlile din județul Satu Mare care vor organiza programul ”Masă caldă”:

  • Școala Gimnazială ”Viorel Sălăgean” Beltiug – 403 elevi;
  • Școala Gimnazială Terebești – 295 elevi;
  • Școala Gimnazială ”Bem Jozsef” Cărășeu – 154 elevi;
  • Școala Gimnazială Socond – 612 elevi;
  • Școala Gimnazială Acâș – 434 elevi;
  • Școala Gimnazială Culciu Mare – 212 elevi.

”Este o măsură importantă pentru accesul la educație al copiilor din zonele dezavantajate, din mediul rural și nu numai. Masa caldă face diferența pentru mulți dintre părinți în a-ți trimite sau a nu-ți trimite copilul la școală”, a mai adăugat ministrul Educației.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente