sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleNume sonore vor concerta la Zilele Orașului Satu Mare

Nume sonore vor concerta la Zilele Orașului Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a anunțat în cadrul unei conferințe de presă programul Zilelor Orașului Satu Mare, ediția 2022.

Evenimentele vor avea loc în perioada 26 – 29 mai la cele două scene, una amplasată în Piața 25 Octombrie și alta în Pasajul Corneliu Coposu. În acest an, scena principală va fi orientată cu fața către dig.

“Redăm sătmărenilor sărbătoarea orașului!
În perioada 26-29 mai, vom organiza cea mai mare sărbătoare a comunității sătmărene, Zilele Orașului Satu Mare. Distracția revine după doi ani de pauză

Zilele Orașului Satu Mare este cel mai mare eveniment din viața comunității noastre, având o tradiție de peste 20 de ani. După doi ani de pauză, dorim să ridicăm nivelul calitativ al evenimentului, atât pe plan artistic, cât și muzical. Dorim să redăm sătmărenilor bucuria și spiritul acestei sărbătorii care a eclipsat mulți ani evenimente similare din întreaga Românie”, a precizqt primarul.

Astfel, în perioada 26-29 mai, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” vor organiza cea mai mare sărbătoare a comunității sătmărene. Având în vedere amploarea evenimentului, în ultimul weekend al lunii mai vor veni la Satu Mare cei mai în vogă artiști ai momentului.

Evenimentul va avea loc în Centrul Nou al orașului, Piața Libertății fiind închisă parțial unde vor demara lucrările de reabilitare. Scena mare se va amplasa în Piața 25 Octombrie, iar scena dedicată copiilor și programului de muzică folclor se va amplasa pe platoul de evenimente de pe Pasajul Corneliu Coposu.

● Joi, 26 mai, ora 18.00 vom deschide evenimentul cu un concert extraordinar al Filarmonicii Dinu Lipatti și a artiștilor invitați. Capodopera lui Carl Orff, Carmina Burana, va răsuna în Piața 25 Octombrie. Vom fi onorați de prezența reprezentanților orașelor înfrățite.

● Ziua de vineri este dedicată publicului tânăr pentru care i-am invitat pe artiștii Iuliana Beregoi și Randi, iar punctul culminant al serii va fi concertul artistei INNA. După show-ul artistei ce a cucerit topurile internaționale urmează DJ Shiver și alți DJ din Satu Mare.

● Sâmbăta, programul va fi dedicat hiturilor din anii 2000: 3 Sud Est, Wellhello, punctul culminant al serii este Andra, după care în premieră, aducem un show de drone. Seara se încheie pe ritmurile mixate de mai mulți DJ din Satu Mare.

● Ultima zi a evenimentului este dedicată șlagărelor din anii ‘90. Pe scenă vor urca Semnal M, Neoton Família Sztárjai și Ștefan Bănică Jr. Din programul muzical nu vor lipsi nici artiștii sătmăreni, însă programul integral, cu toate surprizele pe care le pregătim îl vom publica până în 20 mai.

Discursul primarului

”Zilele Orașului sunt un prilej prin care organizăm programe culturale și de divertisment pentru toată familia. Vom avea în program o mulțime de activități și concursuri pentru copii și tineri, iar platoul de evenimente de pe platoul Corneliu Coposu se va umple de veselie și culoare. Vom organiza o vânătoare de comori în oraș, concursuri tip quiz, despre orașul Satu Mare, vom avea spectacole de teatru, concursuri de dans și alte programe pentru generația tânără.

Din punct de vedere organizatoric, privind punctele de alimentație publică, am decis amplasarea teraselor pe bulevardul Transilvania, iar pe platoul din Centrul Nou se va permite doar comercializarea băuturilor. Comercianții vor fi selectați în funcție de experiența pe care o au la alte evenimente și festivaluri mai mari și în funcție de aspectul estetic al standului propus. Depunerea cererilor și propunerilor se poate face prin completarea următorului formular: bit.ly/comerciant iar aceasta este singura posibilitate de a-i contacta pe organizatori.

Dorim să ridicăm nivelul serviciilor de alimentație publică și să diversificăm paleta de produse care pot fi achiziționate de la punctele de alimentație publică. Astfel se interzice comercializarea produselor de tip ”hamsi” care generează mult fum, se va pune accent pe aspectul plăcut al standurilor, pe curățenie și igienă.

Pentru deșeuri se vor amplasa mai multe tomberoane și containere, iar în toata zona evenimentului vor fi amplasate toalete ecologice moderne, de tip container”, a precizat Kereskenyi Gabor.


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente