sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialAdrian Cozma după proiectul care plafonează prețul la RCA: ASF trebuie să...

Adrian Cozma după proiectul care plafonează prețul la RCA: ASF trebuie să explice explozia prețurilor

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, vineri într-o postare pe Facebook că a decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi în urma dialogului cu transportatorii şi Consiliul Concurenţei, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni.

”Aşa cum am promis, soluţiile care protejează populaţia şi companiile sunt principala noastră preocupare! Având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă milioane de persoane fizice şi juridice, din cauza creşterii foarte ridicate a preţurilor la poliţele de răspundere civilă auto, am decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în urma dialogului cu transportatorii şi Consiliul Concurenţei, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, este mesajul ministrului de Finanțe.

Ministrul este convins că Guvernul va adopta propunerea în regim de urgență, astfel încât efectele să se reflecte rapid pe piaţa de asigurări RCA şi să conducă la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraţilor.

Reamintim că în urmă cu 11 zile, Adrian Cozma, deputat PNL se Satu Mare a solicitat demisia președintelui ASF și audierea acestuia în Parlament, după ce prețul polițelor s-a triplat.
Totodată, Adrian Cozma, solicita atunci instituirea unei comisii de anchetă în contextul în care existau informații conform cărora companiile de asigurari s-au înțeles să crească prețul asigurărilor RCA.

“Jos prețurile la RCA!
Ministerul finanțelor și ASF au reacționat la propunerea pe care am făcut-o în urmă cu două săptămâni. Cam târziu, dar e bine că proiectul privind plafonarea prețurilor la RCA timp de 6 luni, e de astăzi în dezbatere publică.

Nu ne oprim aici. Prețul de 18 000 lei pentru un TIR e inacceptabil și peste 6 luni.

ASF trebuie să explice mai întâi explozia de prețuri. Nu vreau să vedem firmele românesti în faliment.

Sper ca Guvernul României să intervină rapid, urmând să luăm măsuri bune și peste 6 luni. Ținem aproape”, transmite deputatul PNL, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente