Acasă Locale Stiri Satu Mare Proiect transfrontalier finalizat…în continuare WC neutilizabil. Fără WC public în Carei

Proiect transfrontalier finalizat…în continuare WC neutilizabil. Fără WC public în Carei

Proiectul transfrontalier “Revitalizarea Grădinii aferente Castelului”, cod  HURO 1101/019/1.3.1. a beneficiat deja de sedinta de închidere, când se presupune că au fost finalizate toate obiectivele cuprinse, pentru care au fost alocate fondurile aferente.

La  conferința de lansare a proiectului de Cooperare între Nyrbator  și Carei pentru dezvoltarea comună a destinațiilor turistice,ce a avut loc joi,10 octombrie 2013, a participat si delegația maghiară condusă de primarul orașului Nyirbator, Balla Jánosné.

Valoarea totală a proiectului finanțat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România HURo1101/124/2.1.3.  a fost de 1.536.230 euro din care 675.434,00  euro au revenit Careiului. Manager de proiect a fost Veress Toma.

Unul din obiectivele proiectului prevedea și realizarea unor căsuțe care să adăpostească WC-uri publice atât de necesare turiștilor ce tranzitează zona.

Sunt gata încă de dinainte de ședința de închidere a proiectului doar că…sunt mereu închise. Cu alte cuvinte, mai pe înțelesul tuturor, sunt  NEACCESIBILE .

Arată bine, sunt vizibile de la mare distanță…și cam atât. Cei cu nevoi fiziologice stringente apelează tot la ruinele din incinta grădinii castelului.

După cum am mai semnalat și în anii trecuți, muncipiul Carei este unul care nu dispune de un WC public, în condițiile în care avem Fundație de promovare a turismului local și avem vizitatori însemnați din punct de vedere numeric.
Dacă luăm în calcul faptul că același manager de proiect a fost desemnat și pentru lucrarea de amenajare a Centrului Social, din Fonduri Europene, unde a fost semnată recepția înainte de finalizarea lucrărilor, nu ne puteam aștepta la alt mod de lucru.

Din păcate, cei care au de suferit sunt careienii, turiștii … și imaginea orașului.

Și la început de an 2015, municipiul Carei  rămâne fără WC public.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente