Acasă Locale Stiri Satu Mare Proiectanții orădeni stabilesc din birou racordurile la rețeaua de apă din Viile...

Proiectanții orădeni stabilesc din birou racordurile la rețeaua de apă din Viile Careiului

ciuta-ilie-sedinta-carei

Proiectul  de hotărâre petru aprobarea Studiului de fezabilitate, a indicatorilor technico-economici și a cofinanțării proiectului,,Rețele de apă și canalizare menajeră în Viile Careiului,, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței CL din data de 30 iunie 2015. Studiul de Fezabilitate a fost facut din birourile firmei orădene Rono Aqua SRL , abonată la banii   Primăriei Carei, fără a  reflecta  realitatea  din teren. Astfel, în Studiul de Fezabilitate apar marcate racorduri unde nu sunt case iar  pe porțiuni unde sunt case, nu apar racorduri la rețeaua de apă!  Studiul de Fezabilitate a fost  deja  achitat  după ce a fost depus și aprobat fără a fi verificată veridicitatea lui.

Marti, 30 iunie 2015, in cadrul sedintei CL, aleșii locali au dezbătut o mai veche doleanță a careienilor care detin proprietăți în Grădina Viilor.

Careienii solicită de ani de zile drumuri de acces în toată Grădina Viilor, iluminat public si posibilitate de racord la electricitate la proprietățile personale dar și retea de apă curentă.

Proiectul  de hotărâre pentru aprobarea Studiului de fezabilitate și a cofinanțării proiectului,,Rețele de apă și canalizare menajeră în Viile Careiului,, , prezentat consilierilor local contine o serie de omisiuni care ar fi putut fi evitate dacă cei care l-au întocmit ar fi binevoit să se deplaseze la fața locului pentru a lua cunostință de  situatia din teritoriu.

Cel care a semnalat de la bun început aceste aspecte a fost consilierul liberal Ilie Ciută.

,,Avem un studiu de fezabilitate cu multe omisiuni. Am înțeles că acest studiu a costat 72.000 lei. Vreau să știu daca  s-a achitat. Pentru  că nu mi se pare normal să se facă acest studiu de fezabilitate și să nu se facă deplasari la fata locului…. Acest studiu de fezabilitate are o valoare: se vor face lucrari unde nu exista case iar unde sunt nu vor exista racorduri la reteaua de apa…. Constructorul licitează o sumă și apoi se diminuează cu 5% ?Cum vom proceda?   Să se supună la vot propunerile  Comisiei Economice, dar dacă se aprobă, studiul de fezabilitate poate nu poate fi modificat… Să ne spună cineva dacă poate fi modificat proiectul de hotărâre.

Francisc Rakovski , sef Serviciu Tehnic,Achizitii Publice si investitii din Primăria Carei a precizat că ,,Proiectul de hotărâre a fost licitat, nu se mai poate modifica. Am vorbit cu  ing.Leitner de la APASERV Satu Mare  și ni s-a promis ca se  va completa cu bani de la e lucrarea de remediere a deficientelor.

In acest moment își face aparitia în sala de sedinte si primarul Kovacs care afirmă că  ,,M-aș bucura să se facă această variantă pe care o aveti in față , pentru că firma câștigătoare nu a început lucrările. Foarte greu se pot obține modificări ulterior.

Consilierul liberal Ciută l-a întrebat pe primarul Kovacs dacă studiul de fezabilitate a fost plătit, fapt confirmat de primar.

,,cum se poate plăti ceva cu atâtea greșeli? a venit imediat replica consilierului Ciută.

Nu la fel de deranjat de scăpările proiectantului plătit deja pentru lucrare  a fost primarul Kovacs ,care a afirmat că la fel a fost și în cazul Masterplan ului APASERV  unde nu sunt cuprinse străzi ca si Nicolae  Iorga sau  Ecoului pentru modernizarea retelei de canalizare.

NU Cumva  să votați modificările Proiectului de hotărâre pentru reteaua de apa  că blocați tot! Și acesta are greșeli la fel ca si Masterplanul APASERV dar se vor corecta in etapa a doua”.  Intrebarea noastră este: cine va plăti pentru lucrările din…etapa a doua?

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente