29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăPoliticaNationalPropagandă și apariții în presă pe zeci de milioane de la...

Propagandă și apariții în presă pe zeci de milioane de la buget. Vezi cât au încasat partidele politice în 2021

În anul 2021 partidele politice din România au primit subvenție de stat în valoare de 232 milioane de lei pentru propagandă și materiale în mass media. Partidele au angajat cheltuieli în procent de 47,62% din totalul sumelor încasate.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că “urmare a monitorizării de către Serviciul de urmărire a respectării destinaţiei subvenţiilor a informațiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formațiunile politice din subvențiile de la bugetul de stat, conform datelor deținute, precum și a celor transmise de partidele politice, s-a constatat că în perioada ianuarie-decembrie a anului 2021 au fost angajate cheltuieli în procent de 47,62% din totalul sumelor încasate”.

Potrivit AEP, anul trecut au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 232.766.294,91 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

Cei mai mulți bani au fost alocați propagandei și aparițiilor în presă

“În structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli:

  • cheltuieli pentru presă și propagandă: 71,21% la Partidul Social Democrat și 64,21% la Partidul Național Liberal;
  • cheltuieli cu chiriile și utilitățile: 34,07% la Partidul Pro România;
  • cheltuielile cu personalul: 45,83%, la Uniunea Salvați România și 38,75% la Partidul Mișcarea Populară”, precizează AEP.

Situația detaliată poate fi consultată aici: https://finantarepartide.ro/wp-content/uploads/2022/02/SITUATIA-CHELTUIELILOR-EFECTUATE-DIN-SUBVENTIE-DE-LA-BUGETUL-DE-STAT-PENTRU-PERIOADA-IANUARIE-DECEMBRIE-2021.xlsx

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente