Acasă Locale Propunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi...

Propunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi resurse interne

video-retea-de-falsificatori-de-bani-in-sapte-judete-din-tara-doi-tineri-retinuti-in-dambovita-1Guvernul a discutat, joi, propunerea Ministerului Muncii ca pentru redactarea noii legi a salarizării bugetarilor să fie angajat un consultant străin, dar a decis în final să respingă această variantă și să apeleze la resurse interne.

„A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizării bugetarilor, dar cu resurse interne, fără consultanță externă”, au declarat reprezentanții Biroului de Presă al Guvernului.

În documentul discutat în Guvern și prezentat de MEDIAFAX, Ministerul Muncii a propus ca Guvernul să apeleze la serviciile unei firme de consultanță internaționale pentru redactarea noii legi a salarizării în sistemul bugetar.

„Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ să fie angrenată o firmă de consultanță cu experiență în domeniu și de prestigiu internațional”, este propunerea avansată prin documentul citat.

În urmă cu trei ani, Legea-cadru a salarizării în sectorul public a fost redactată cu sprijinul Băncii Mondiale.

Agenția MEDIAFAX a anunțat, în urmă cu trei săptămâni, citând un document guvernamental, că noul sistem de salarizare a bugetarilor va include, începând cu anul viitor, majorări anuale de salarii, în mod etapizat și succesiv, dar numai pentru anumiți funcționari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern pentru 2014 și anii următori, salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe țară de la 1 iulie, și coeficienții de ierarhizare existenți, iar diferența dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente