miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocalePropunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi...

Propunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi resurse interne

video-retea-de-falsificatori-de-bani-in-sapte-judete-din-tara-doi-tineri-retinuti-in-dambovita-1Guvernul a discutat, joi, propunerea Ministerului Muncii ca pentru redactarea noii legi a salarizării bugetarilor să fie angajat un consultant străin, dar a decis în final să respingă această variantă și să apeleze la resurse interne.

„A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizării bugetarilor, dar cu resurse interne, fără consultanță externă”, au declarat reprezentanții Biroului de Presă al Guvernului.

În documentul discutat în Guvern și prezentat de MEDIAFAX, Ministerul Muncii a propus ca Guvernul să apeleze la serviciile unei firme de consultanță internaționale pentru redactarea noii legi a salarizării în sistemul bugetar.

„Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ să fie angrenată o firmă de consultanță cu experiență în domeniu și de prestigiu internațional”, este propunerea avansată prin documentul citat.

În urmă cu trei ani, Legea-cadru a salarizării în sectorul public a fost redactată cu sprijinul Băncii Mondiale.

Agenția MEDIAFAX a anunțat, în urmă cu trei săptămâni, citând un document guvernamental, că noul sistem de salarizare a bugetarilor va include, începând cu anul viitor, majorări anuale de salarii, în mod etapizat și succesiv, dar numai pentru anumiți funcționari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern pentru 2014 și anii următori, salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe țară de la 1 iulie, și coeficienții de ierarhizare existenți, iar diferența dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente