marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smProtecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de...

Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 12 tone de articole second-hand

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 12 tone de articole second-hand provenite din Germania.

Marți, 1 august, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, din județul Suceava. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România și transporta articole second-hand (textile) de la o societate comercială din Germania pentru o asociație din judeţul Botoșani.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 12 tone textile second-hand – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (transportul nu este însoțit de certificatul de curățare).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente