miercuri, mai 29, 2024
AcasăPoliticaNationalRadu Cristescu vorbește despre trădare în contextul alianței locale UDMR -...

Radu Cristescu vorbește despre trădare în contextul alianței locale UDMR – PSD – PMP

Contactat telefonic de redactorii Jurnalul de Satu Mare, deputatul PSD, Radu Cristescu, face câteva precizări interesante referitoare la coaliția politică nou formată la nivelul județului Satu Mare: UDMR, PSD, PMP.

Cu franchețea care îl caracterizează, deputatul Radu Cristescu salută decizia luată de PNL Satu Mare de a ieșii de la guvernarea locală și spune că din postura de președinte al PSD Satu Mare, el nu ar fi acceptat niciodată să intre în alianță cu un partid toxic și șovin.


“Dacă o privești pe termen scurt (n.r. intrarea PSD la vuvernarea locală cu UDMR) poate e benefică. Dar și aici ar trebui să te gândești pentru ce ar putea fi benefică. Ce obține PSD de la această alianță, pe termen scurt? E mai important ce obții pe termen scurt, decât ce poți să obții pe termen lung, adică pe 2024?. În perspectiva alegerilor locale, Cozma nu a jucat rău. Eu dacă aș fi fost la conducerea PSD SM, nu aș fi făcut această alianță cu un partid toxic, șovin, plus corupt”, a declarat pentru Jurnalul de Satu Mare, deputatul PSD Radu Cristescu.

În contextul în care în ultima perioadă se tot vorbea despre naștere unei alianțe între partidele românești la Satu Mare, social democratul se întreabă dacă nu cumva asistăm la nașterea unei noi trădări. Radu Cristescu a preferat să nu intre în detalii deocamdată, însă promite să revină asupra subiectului.

“Și Adrian Cozma și Mircea Govor sunt doi jucători buni. Rezultatele se vor vedea la alegerile locale. Sper din toată inima să nu mai asistăm la o trădare românească la fel ca cea din urmă cu doi ani, și să avem candidați unici și la Consiliul Județean și la Primărie. Dacă aș fi văzut un primar sau un președinte de consiliu, maghiar, care pur și simplu să înflorească județul și municipiul, aș fi zis că noi (n.r. românii) nu suntem în stare, să-i lăsăm pe ei, nu ne punem candidat. Dar în condițiile în care vedem că după primarul Chirică de la Iași, Kereskenyi este cel mai corupt primar din România, și vă spun cu toată responsabilitatea și cu toate probele pe masă, părerea mea este că trebuie să luăm această putere din mâna lor. Ceva undeva s-a întâmplat. Nu vreau deocamdată să vorbesc despre trădare, cu acel vot din Consiliu Local privind concesionarea unei bucăți bune a Centrului Nou. Asta nu înseamnă că nu voi vorbi într-o zi despre ce s-a întâmplat. Eu am avut o discuție cu Mircea Govor și i-am spus că eu nu aș intra în această așa zisă guvernare locală pentru ca nu vreau să fiu părtaș la hoția și furtul UDMR-ului și pentru că nu ai putere. Sunt niște funcții decorative, de maimuțoi, pentru că UDMR în momentul acesta nu are nevoie nici de PSD nici de PNL, nici în CJSM, nici în CLSM. Care este logica să intri?, să mulțumești niște oameni cu funcții?. Eu și cu Mircea am discutat și îi respect opinia, alegerile. Dar mie îmi lasă un gust amar această alianță și salut decizia lui Cozma, care este una bărbătească, curajoasă, românească”, a declarat pentru Jurnalul de Satu Mare, deputatul Radu Cristescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente