vineri, decembrie 9, 2022
AcasăPoliticaInternationalRareș Bogdan invită mediul de afaceri românesc să pună presiune pe firmele...

Rareș Bogdan invită mediul de afaceri românesc să pună presiune pe firmele olandeze care activează în România

România nu trebuie să mai accepte nicio palmă de la statele europene, a declarat pentru Digi24 europarlamentarul Rareș Bogdan, după votul de joi din Parlamentul olandez, care a recomandat Guvernului de la Haga să nu accepte intrarea României în Schengen.

Euraparlamentarul susține că astfel Olanda contrazice Parlamentul European, care recent a votat cu susținere largă aderarea României la Schengen și invită mediul de afaceri din România să pună presiune pe firmele olandeze care activează în țara noastră.

„Este o palmă pe care România o primește și nu mai trebuie să accepte să primească această palmă dată, pentru că de 32 de ani tot primim palme. În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziție cu Parlamentul European, unde 86% din totalul membrilor Parlamentului European – reprezentanții a 500 de milioane de cetățeni europeni – au hotărât că România este pregătită cu cea mai largă majoritate a unei rezoluții adoptate vreodată în Parlamentul European pentru România în 15 ani”, a arătat Rareș Bogdan. Rezoluția votată de aleșii olandezi ar trebui de fapt să întărească și mai mult acțiunile diplomației de la București, nu să o îngenuncheze”, a mai spus eurodeputatul pentru sursa amintită.

„În momentul acesta, întreaga diplomație românească trebuie să ceară în continuare, reprezentanții Ministerului de Interne, ai Justiției, ai Ministerului de Externe, ai Reprezentanței României la Bruxelles și ai tuturor ambasadelor  să ceară președinției cehe (a Consiliului UE – n.r.) ca în decembrie, pe 8, să aibă loc un vot în JAI (consiliul pentru justiție și afaceri interne – n.r.) cu privire la România și Bulgaria, pentru a ști după acest vot cum vom acționa în relația cu Olanda. Până în momentul respectiv, trebuie să încercăm să convingem – diplomație și iar diplomație. Am stat suficient în genunchi, trebuie să explicăm în picioare, dar cu calm, cu argumentele la noi că momentul pentru România este unul extrem de important și nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România își rezervă dreptul să acționeze complet diferit față de cum a acționat până acum”, a punctat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PPE face apel la firmele din România să pună, la rândul lor, presiune asupra partenerilor lor de afaceri olandezi pentru a cere aderarea României la Schengen.

„Să nu uităm, pe teritoriul României acționează 22.000 de firme olandeze, așa că invit inclusiv mediul de afaceri românesc partener cu aceste 22.000 de firme să ne ajute în această presiune. Nu vreau să cred că România astăzi va abandona lupta, nu vreau să cred că România astăzi se va arunca într-un defetism periculos și va înțelege că acea butadă absolut de neconceput – care, din păcate, o avem din istorie -, capul plecat sabia nu-l taie, ar trebui să fie pur și simplu ignorată sau uitată, pentru că în momentul ăsta, capul plecat sabia îl va tăia”, a avertizat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Sursa: DIGI24

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente