sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăPoliticaInternationalRareș Bogdan privind aderarea la Schengen: Votul pentru România îl obţinem în...

Rareș Bogdan privind aderarea la Schengen: Votul pentru România îl obţinem în orice moment

Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat în cadrul unei intervenții pentru o televiziune din România că țara noastră are „o fereastră de oportunitate” pentru aderarea la Spaţiul Schengen, însă susține că demersul este îngreunat de cuplarea României cu Bulgaria.

„România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi România în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea (…) Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au  atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplaţi de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut. Votul pentru România îl obţinem în orice moment”, a declarat Bogdan.

Europarlamentarul a mai adăugat că urmează o vizită din partea Austriei, în România.

„Cei din Austria în următoarea perioadă vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar, un mesaj pe care îl aşteaptă Spania pentru că sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă, problema extinderii spaţiului Schengen pentru România. Am rezerve cu privire la accesul Bulgariei”, a afirmat Rareş Bogdan în cadrul intervenției de la Prima News.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente