Acasă Sport International Real Madrid pierde al doilea El Clasico într-o săptămână

Real Madrid pierde al doilea El Clasico într-o săptămână

După victoria de pe Santiago Bernabeu, scor 0-1, Barcelona a mai stabilit o performanţă istorică: este prima echipa spaniolă care a reușit patru victorii cosecutive pe terenul lui Real Madrid, în campionat.

 

Mai mult, gruparea blaugrana are 13 victorii în 22 de derby-uri contra lui Real Madrid începând cu 2004, după ce câştigase doar 13 partide în precedentele 74 de vizite pe Santiago Bernabeu, până în 2003.

 

Rezultatele obținute de Barcelona în ultimele 4 partide disputate pe Santiago Bernabeu

4-0 pe 21 noiembrie 2015

3-2 pe 23 aprilie 2017

3-0 pe 23 decembrie 2017

1-0 pe 2 martie 2019

 

Catalanii s-au impus, aşadar, de 11 ori în ultimii zece ani pe Santiago Bernabeu, în toate competiţiile. Printre succese se numără şi memorabilul 6-2 din 2009, un 4-0 şi două victorii cu 3-0.

 

Barcelona se mai poate mândri cu un aspect: nu a primit gol de la marea rivală în cele două meciuri consecutive disputate pe Bernabeu, în 2019. Mai mult, catalanii nu au primit gol nici la ultimul El Clasico disputat pe Bernabeu, înaintea celor din 2019, când s-au impus cu 3-0, în La Liga, la finalul lui 2017.

 

Revenind la ultimul duel, Gerard Pique a avut, probabil, cea mai bună prestație din cariera sa, notează Marca, pe un stadion unde este fluierat de la început și până la sfârșit.

 

Un alt jucător care a impresionat în ultimul El Clasico al sezonului intern a fost brazilianul Arthur, care i-a anihilat perfect pe Luka Modric, Toni Kroos sau Gareth Bale, acesta din urmă fiind scos de pe teren în fluierăturile propiilor fani. De altfel, după înlocuirea lui Arthur, în minutul 71, cu Vidal, Real a dominat mijlocul terenului, dar nu a reușit să-și creeze ocazii importante de gol.

 

În fine, sursa citată mai spune că un alt punct forte al Barcelonei a fost prestația lui Clement Lenglet, care pare să fi câștigat lupta internă cu Samuel Umtiti.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie

Consultațiile la distanța sunt menținute până la finalul anului Din 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor...

Comentarii recente