29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEconomico-socialSocialRefugiații ucraineni din Satu Mare și împrejurimi sunt invitați la o întâlnire...

Refugiații ucraineni din Satu Mare și împrejurimi sunt invitați la o întâlnire comună

Sunt 28 de zile de când teroarea și spaima a fost instaurantă în Ucraina pe fondul unui război nedrept, declanșat de Rusia. Potrivit ONU, peste 3,5 milioane de ucraineni au lăsat totul în urmă pentru a-și salva viața și copiii. De la începutul invaziei, foarte mulți refugiați au intrat în țara, respectiv județul nostru. Mare majoritatea a plecat, însă cei care nu au avut unde, au rămas aici.

Mesajul nostru ne dorim să ajungă la ei. Pentru ei și copiii lor dorim să organizăm o întâlnire unde să socializeze, copiii să se joace și să oferim pentru câteva ore, senzația de normalitate.

Împreună cu alți oameni de bine, vom asigura băuturi răcoritoare, gustări, transport acolo unde este cazul, pictură pe față, mascote Diseny etc.

Din păcate, nu există o bază de date din care să reiasă numărul ucrainenilor rămași în județul Satu Mare si nici modalități de localizare. Am contactat câteva parohii si biserici, însă despre persoanele fizice care găzduiesc refugiați, nu deținem date, nu le putem contacta pentru a le transmite invitația.

Dacă și tu ai grijă de refugiați ucraineni care și-ar dori să participe la o întâlnire de acomodare, te rog să ne dai de știre la numerele de telefon: 0744 141 604 – Adriana Mureșan ori 0740 862 297 – Mihaela Mihalca, fie prin apel, fie prin mesaj. Nu uitați să treceți numele, numărul de persoane prezente, vârsta copiilor și nevoia unui mijloc de transport, acolo unde este cazul.

Dacă gazda are și ea copilași care doresc sa participe, sunt bineveniți, doar să specifice acest lucru.

Înscrierile se pot face până vineri, 25 martie 2022, ora 17:00. Persoanele înscrise vor fi anunțate ulterior cu privire la toate detaliile întâlnirii. Urmăriți și grupul de Facebook: UNITI PENTRU UCRAINA – Satu Mare (Surse oficiale), pentru mai multe anunțuri.

Dacă sunt persoane care doresc să ofere o mână de ajutor, sunt rugate să se înscrie la unul dintre numerele de telefon menționate anterior, transmit organizatorii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente