Acasă Locale Relu Fenechiu condamnat la 5 ani de inchisoare. Premierul Ponta interimar pentru...

Relu Fenechiu condamnat la 5 ani de inchisoare. Premierul Ponta interimar pentru următoarele 45 de zile

Fenechiu.phpMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată. În plus, Fenechiu a mai primit o pedeapsă de trei ani în care îi vor fi interzise anumite drepturi. Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, și Mihai Bogdan Damian au primit aceeași pedeapsă ca și Relu Fenechiu. Procurorii DNA au cerut joi instanței supreme condamnarea lui Fenechiu la închisoare cu executare. De asemenea, procurorul de ședință a cerut ca inculpații să plătească despăgubiri în valoare de 13 milioane de lei.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2004, și Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 – 2005, au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată și continuată. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2005, a primit o pedeapsă de șapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată și continuată. Instanța a mai dispus ca cei șase inculpați să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale.

Deciziile instanței supreme nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs la Completul de cinci judecători al instanței supreme. Procurorii DNA au cerut între 5 și 15 ani de închisoare cu executare pentru Fenechiu în dosarul “Transformatorul”, în care este acuzat de 39 de infracțiuni. Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare și întreruptoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.

Premierul Victor Ponta a anunțat că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor pentru următoarele 45 de zile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Noutăți fiscale în Monitorul Oficial.TVA la vânzarea apartamentelor-precizări privind TVA redusă la restaurante

Noi modificări fiscale au fost publicate zilele trecute în Monitorul oficial . În multe domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea...

Pilda Semănătorului.”Ochi au si nu văd,urechi au și nu aud.”

“Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Ca nu cumva, văzînd și auzind, și cu inima înțelegînd, să se...

Asaltul Big Pharma în politica din România.După Rafila,Streinu Cercel intră în PSD.

Vor milita pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii . Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”,...

Alexandru Rafila-fiul fostului șef al Securității.A executat 27 de țărani.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal...

Comentarii recente