Ouă umplute, cu topping de bacon crocant
O rețetă care va impresiona cu siguranță. Ouăle umplute sunt aperitive extrem de căutate la petreceri.
Ingrediente:
12 ouă fierte tari
70 g maioneză
70 g smântână
2 linguri muștar
3 fire de ceapă mărunțite, doar partea verde
4 felii bacon prăjit crocant, tăiat cubulețe
sare
piper
Mod de preparare:
Ouăle se taie în jumătăți, pe lungime. Se scot gălbenușurile și se pun într-un castron. Se zdrobesc cu o furculiță, se adaugă maioneză, smântână, muștar și ceapa verde. Pasta se omogenizează și se potrivește de sare și piper.
Fiecare jumătate de ou se umple cu o lingură de pastă și se ornează cu bacon crocant. Se servesc reci.
Bruschete cu vanilie și fructe moi
O gustare simplă, dar chic, absolut delicioasă! Bruschetele vanilate cu fructe moi vor fi vedeta petrecerilor!
Ingrediente:
3 prune, fără sâmburi
3 piersici, fără sâmburi
2 smochine
o păstaie de vanilie sau o linguriță esență de vanilie
4 linguri de unt
2 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
fistic, pentru ornat
o baghetă cu susan
Mod de preparare:
Prunele și piersicile se taie felii subțiri, smochinele – felii groase, apoi se pun toate într-o tavă adâncă. Untul se topește într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă zahărul, vanilia, sucul de lămâie și se omogenizează. Când zahărul s-a dizolvat, se toarnă sosul peste fructe și se amestecă ușor. Se dau la cuptor 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius, până se înmoaie.
Când sunt gata, fructele se scot. Se ia câte o felie de pâine și se stropește cu sucul lăsat de fructe. Se dau la cuptor 5 minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până devin ușor crocante.
Se scot, se răcesc puțin, cât să poată fi manevrate, apoi se ornează cu o lingură de fructe și puțin fistic măcinat.
Bruschetele se servesc călduțe.