Acasă Locale Reuniune de piese arheologice descoperite in Romania

Reuniune de piese arheologice descoperite in Romania

fibula argint cu parti aurite DindestiMuzeul Național de Istorie a României  își propune să reunească unele dintre cele mai reprezentative piese arheologice de aur și de argint descoperite pe teritoriul României, obiecte datate din neolitic până în secolele VI-VII p. Chr.,  într-o expoziție cu titlul  „Aurul și argintul antic al României”. 

Dintre piesele expuse unele se află în expoziția „Tezaur Istoric a Muzeului Național de Istorie a României”  și pot fi văzute permanent doar la București, altele sunt expuse în diferite muzee de istorie și arheologie din țară, în timp ce altele, deși cunoscute prin publicații de specialitate,  sunt încă păstrate în depozite.

Avem plăcerea de a vă informa că demersurile privind colaborarea instituției noastre cu Muzeul Național de Istorie al României privind organizarea expoziției  „Aurul și argintul antic al României” a intrat în faza de execuție. În cursul zilelor următoare obiecte importante din colecția muzeului nostru vor lua calea Bucureștiului pentru a contribui  prin valoarea lor istorică deosebită la creșterea calității expoziției.

Aceste obiecte sunt din metale prețioase. Menționăm bijuteriile din aur din cimitirul eneolitic de la Urziceni, podoaba din aur din epoca bronzului de la Medieșu Aurit, tezaurul de monede celto-dacice de la Turulung și podoabe din argint din mormântul de prințesă germanică de la Dindești.

Eforturile nostre vor fi onorate prin poposirea acestei expoziții senzaționale și la Muzeul Județean  Satu Mare unde va putea fi vizitată de sătmăreni în cursul lunilor mai – iunie din anul 2014.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente