marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleInternationaleTragedie feroviara in Spania

Tragedie feroviara in Spania

accident-feroviar-spaniaCel puțin 77 de persoane au murit și alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanț provizoriu anunțat joi dimineața de tribunalul regional din Galicia.

Presa spaniolă enumeră viteza excesivă printre principalele cauze ale accidentului feroviar

Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel puțin 77 de morți, miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul țării, relatează AFP.

„Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a accidentului”, scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei, cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de 180 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

„Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de kilometri pe oră”, adaugă El Pais.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraș de pelerinaj mondial celebru.

Un purtător de cuvânt al Renfe, compania căilor ferate spaniole, a declarat „că o anchetă este în desfășurare”. „Trebuie să așteptăm” pentru a cunoaște cauzele accidentului, „vom afla în curând viteza când analiștii noștri vor examina cutiile negre ale trenului”, a adăugat el.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente