Acasă Locale Nationale Rezultate alegeri prezidențiale 2019 exit poll. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră...

Rezultate alegeri prezidențiale 2019 exit poll. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră în turul 2

Rezultate alegeri prezidențiale 2019 exit poll. Românii și-au ales candidații care intră în turul doi de scrutini. În cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni s-au înscris 14 candidați.
În turul 2, lupta va fi destul de strânsă. Potrivit datelor oficiale furnizate de IRES, Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) se vor “duela” în voturi.
Klaus Iohannis – 35,%; Viorica Dăniclă – 27,0%; Dan Barna – 8,%; Mircea Diaconu – 7%; Theodor Paleologu – 5,6%; Kelemen Hunor – 4,6%; Ramona Bruynseels – 2,0%; Alexandru Cumpănașu – 1,2%; Viorel Cataramă – 0,4%; Bogdan Stanoevici – 0,3%; Ninel Peia – 0,3%; Sebastian Popescu – 0,2%; John-Ion Banu – 0,1%.
Primarul Kereskenyi: Am votat pentru o Românie care își respectă proprii cetățeni
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a votat astăzi, alături de familie, pentru o Românie care își respectă proprii cetățeni.
„Am votat pentru respect, am votat pentru o Românie care să fie o țară respectată și, totodată, o țară care își respectă proprii cetățeni. Am votat pentru o Românie în care există respect între toate etniile conlocuitoare. Și am votat pentru o țară puternică, care să fie implicată și respectată în Balcanii de Vest”, a spus Kereskenyi Gabor.

Gabriel Leș: Am votat pentru viitorul copiilor noștri
Gabriel Leș a votat alături de familie, cu gândul la viitorul copiilor, precizând că a votat un om care iubește această țară.
„Am votat pentru viitorul copiilor noștri. Am votat un om care a demonstrat că poate să facă mult bine românilor. Un om care iubește această țară și care este aplicată pentru binele acestei țări și binele cetățenilor ei”, a declarat Gabriel Leș.
Gabriel Leș, s-a prezentat în această dimineață la urne alături de soție și de cei trei copii ai săi.
Deputatul PNL Romeo Nicoară: De data aceasta votez cu certitudine
Deputatul PNL Romeo Nicoară a votat la secţia amenajată în incinta Colegiului Tehnic de Transport și Telecomunicaţii „Ion I.C.Brătianu”.
El a afirmat că de data aceasta votează cu certitudine, pentru un preşedinte care va fi garantul normalităţii.
“Dacă la alegerile din 26 mai am votat pentru transparenţă, pentru dezvoltarea Europei şi pentru normalitate, iată că astăzi a venit al doilea pas electoral din acest an în care eu votez cu ochii către o certitudine în viitor. Foarte multă lume voteză cu speranţă pentru un viitor mai bun, dar eu de data aceasta votez cu certitudine, pentru că ştiu sigur că preşdintele care va fi ales va fi garantul normalităţii în România, al transparenţei şi a unei Românii mai bune. Pentru acest lucru invit toţi sătmărenii să iasă la vot”, a declarat Nicoară.

Suspiciuni de fraudă la o secţie de vot din municipiul Satu Mare
Suspiciuni de fraudă la o secţie de vot din municipiul Satu Mare. Poliţia Satu Mare face cercetări cu privire la o suspiciune de fraudă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, Sebastian Domuţ, la o secţie de votare din municipiu s-au prezentat un bărbat şi o femeie care au dorit să voteze, iar în momentul introducerii buletinelor în sistemul informatic s-a descoperit că aceştia ar avea interzis dreptul de a alege sau a fost ales, printr-o hotărâre judecătorească.
Cei doi nu au fost lăsaţi să voteze iar Poliţia Satu Mare a deschis dosar de cercetare pentru a vedea exact pe ce bază li s-a interzis acest drept.
Urează să fie studiată hotărârea judecătorească prin care persoanelor respective li se interzice dreptul de a alege sau de a fi ales.
Cel care va ieşi învingător la alegerile prezidenţiale trebuie sa vegheze la buna functionare a institutiilor si la respectarea Constitutuiei.
Președintele are un rol extrem de important – el desemneaza premierul si numeste si investete in functie ministrii, la propunerea premierului. De asemena, şeful statului poate participa la sedintele Guvernului şi le prezideaza cand e prezent.
Şeful statului are o serie de atributii si in raport cu Parlamentul. Poate sa ceara dizolvarea acestuia daca Parlamentul respinge de doua ori consecutiv Guvernul propus.
Potrivit Constituţiei, preşedintele este comandatul suprem al armatei, conduce ședințele CSAT şi are dreptul să acorde grațieri individuale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente