duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleRezultate bune pentru autoritățile și agenții economici din județul Satu Mare ...

Rezultate bune pentru autoritățile și agenții economici din județul Satu Mare pe linia pregătirii teritoriului pentru apărare

prefectura-satu-mareÎn data de 31 mai, în cadrul unei ședințe, desfășurate în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, a fost prezentat bilanțul exercițiului de verificare a stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, acțiune organizată în județul Satu Mare de Structura Teritorială pentru Probleme Speciale în perioada 28-31 mai.

Concluziile au fost prezentate de către directorul exercițiului, director al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, colonel ing. Dragoș Sîsîn, și directorul general în cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, dr. ing. Cristian Vintilă. Potrivit bilanțului exercițiului, rezultatele obținute au fost bune atât de către instituțiile publice cât de către agenții economici implicați. Subprefectul Cristian Sasu a ținut să felicite întregul colectiv al Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Satu Mare pentru organizarea și implicarea în derularea exercițiului.

La ședința de bilanț au mai participat președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Ștef respectiv Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, conducerile inspectoratelor județene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și directorii de  instituții publice deconcentrate.

Scopul exercițiului a fost de a evalua nivelul pregătirii economice și de apărare civilă a județului Satu Mare în cazul unor situații de urgență. A fost verificat modul în care sunt îndeplinite obligațiile ce revin, potrivit legii, autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice și agenților economici din județ privind planificarea, organizarea și desfășurarea activităților specifice în situația stărilor excepționale și a fost evaluată pregătirea și modul de intervenție pentru înlăturarea urmărilor evenimentelor simulate.

Următorul exercițiu de verificare a stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare la nivelul județului Satu Mare se va organiza peste opt ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente