sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusRezultate parțiale: PNL își păstrează cele mai importante primării din județul Satu...

Rezultate parțiale: PNL își păstrează cele mai importante primării din județul Satu Mare

Potrivit acestora, PNL păstrează primării importante din punct de vedere al confruntării cu PSD în județ, inclusiv cele mai râvnite de social-democrați, precum fostul lor fief electoral de la Socond sau comunele natale ale liderilor Radu Roca și Mircea Govor, Botiz, respectiv Supur.

PNL mai păstrează și Odoreu, Păulești, Săuca, Doba, Apa, Medieșu Aurit, Vama, Târșolț și Certeze, Cămărzana, Pișcolt, Santău, Beltiug, Batarci, Bogdand, Ardud și este lesne de ghicit că în toate aceste localități a câștigat și candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Cozma.

Se pare că pierde, însă, Călineștiul în favoarea candidatului independent Ioan Bumb, susținut de o coaliție de partide la nivel local, în schimb a câștigat Bârsău, unde până acum primarul a fost PSD-ist.

În același timp, PSD anunță că păstrează Primăria Homoroade, pentru al cincilea mandat consecutiv, și câștigă Primăria Vetiș în fața veteranului Iuliu Ilyes.

UDMR își păstrează primăriile de care era sigură: Carei, Culciu, Căuaș, Agriș, Tiream, Căpleni, Urziceni, Dorolț, Porumbești, Lazuri, Foieni, Livada, Halmeu, Săcășeni, Ciumești și câștigă Acâș și Pir.

Forumul Democrat German și-a adjudecat primăriile din Petrești, Sanislău, Cămin, Turulung.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente