marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleRezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare

controale-dsv-2Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  11.07.2013  –  18.07.2013, un număr de  61 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat, 2 avertismente și  1 amendă contravențională , în valoare de  totală de  600 lei.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine,  unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte

In cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție.

Deficiența  sancționată  a  fost :

Înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documente prevăzute   de legislația  sanitară veterinară în vigoare.  – 600 lei,  Crescător particular  – Adud .

Neanunțarea medicului veterinar în urma sacrificării porcinelor. – Avertisment – Crescător particular  – Lazuri

Vânzarea fără acte sanitare veterinare a animalelor. – . – Avertisment – Crescător particular  – Nisipeni

Vă informăm că în această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecții în exploatații de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie solicităm proprietarii de animale să acorde tot sprijinul în desfășurarea  acestei acțiuni. Tot în această perioadă continuă, acțiunea Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene,  de informare a populației din județ prin instruiri și afișe, despre acțiunea :  “Cum se poate obține lapte conform cu cerințele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic “, Acțiune demarată  datorită faptului că începînd cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea  sau livrarea către unitățile de colectare sau procesare  a laptelui crud, materie primă, care nu respect cerințele Uniunii Europene. .

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua  și în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile și reducerea riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente