miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleNationaleRezultatele referendumului pentru redefinirea familiei. Referendum invalid

Rezultatele referendumului pentru redefinirea familiei. Referendum invalid

Știre în curs de actualizare !

Prezență la vot extrem de scăzută în cele două zile ale referendumului pentru familie, potrivit cifrelor oficiale comunicate de Biroul Electoral Central. Referendumul nu mai are nicio șansă matematică de a atinge pragul necesar validării, acela al unei prezențe de 30%.

Coaliţia pentru Familie recunoaște eșecul

Coaliţia pentru Familie, organizaţie al cărei demers a stat la baza organizării referendumului pentru redefinirea familiei, a găsit vinovatul în PSD şi toţi liderii politici din ţară pentru eşecul de la urne, absenteismul fiind unul fără precedent în România postdecembristă.

„Comitetul de Iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României, analizând datele existente până la acest moment pentru fiecare judeţ, precum şi informaţiile comunicate de cetăţenii implicaţi în susţinerea acestui demers, semnalăm evidenţa dovedită a faptului că ne aflăm în faţa unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituţiei României, ce face obiectul prezentului Referendum.

BEC prezență vot Referendum Satu Mare au votat la referendumul pentru redefinirea familiei apriximativ 14 % dintre alegătorii sătmăreni, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

În total, din cei 315.195 de sătmăreni înscrişi pe listele electorale au votat  40.839 de persoane. Pe listele permanente au votat 31.424, iar 2.967 au votat pe listele suplimentare. De asemenea, 448 de sătmăreni au votat cu urna mobilă.

La nivel naţional prezenţa a fost cu puțin peste 19%.

Mesajul prefectului Darius Filip

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a votat sâmbătă, 6 octombrie la referendum. Prefectul a votat cu gândul la România. „Am votat cu gândul la Romania în care doresc sa creasca copilul meu”, a declarat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Kereskenyi Gabor: „Este un vot pentru cum vrem să arate societatea”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a votat pentru redefinirea familiei în Constituție. Edilul și-a exprimat votul la Secția Nr. 52 de pe B-dul Unirii.

Potrivit acestuia, votul este pentru viitor. „Este un vot pentru cum dorim sa arate societatea”, a declarat edilul.

Ministrul Ioana Bran: „Am spus că votez #DA pentru că așa cred eu că este firesc”

Ministrul Tineretului și Sportului, deputatul social-democrat Ioana Bran a votat „DA” la referendumul pentru redefinirea familiei. „Acest vot este despre definirea clară a instituției căsătoriei, nu ar trebui să ne dezbine”, spune ministrul Ioana Bran.

„Sunt departe de țară, dar lucrurile importante sunt aceleași oriunde ne-am afla. Prin urmare, am votat astăzi la Consulatul României din Los Angeles. Am spus că votez #DA pentru că așa cred eu că este firesc.

Am votat pentru că sunt un cetățean responsabil și respect efortul celor care au strâns trei milioane de semnături pentru ca acest referendum să aibă loc.
Acest vot este despre definirea clară a instituției căsătoriei, nu ar trebui să ne dezbine. Pentru mine, căsătoria este uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”,

Cozi mari la vot în străinătate 

În timp ce în țară românii nu par să se înghesuie foarte tare la vot, în Germania, la Nurnberg, sunt cozi la secția de votare conform unei postări pe Facebook a celor de la Prodocens Media. Aceeași situație a mai fost semnalată în mai multe zone din lume unde diaspora românească are o pondere semnificativă.

Senatorul Gabriel Leș: „Am votat cu mare responsabilitate DA”

Fostul ministrul al Apărării Naționale, senatorul PSD Gabriel Leș a votat DA la referendumul din acest week-end.

„A fost o decizie nu doar cântărită din punct de vedere pragmatic, aşa cum trebuie să fie orice vot, ci și o decizie luată din suflet, cu credinţă în Dumnezeu, cu credinţă în viitorul României şi al copiilor noştri. Am votat cu mare responsabilitate DA pentru redefinirea acestei definiţii din Constituţia României”, a declarat senatorul sătmărean.

Deținuții au votat cu urna mobilă. Prezența de 100% la vot

În jurul prânzului, la Penitenciarul Satu Mare s-a încheiat operațiunea de votare. Din efectivul total de 367 de deținuți încarcerați în unitatea de detenție sătmăreană, 198 dintre aceștia au fost înscriși pe listele de  votare.

Participarea la vot a persoanelor private de libertate înscrise pe lista de votare a fost de 100%.

In urma discuțiilor purtate anterior cu președintele circumscripției de votare, s-a ales varianta deplasării urnei mobile de la sectia de votare din cadrul Școlii Gimnaziale Grigore Moisil Satu Mare.

Pe parcursul desfășurării activității nu au avut loc incidente.

Referendumul nu va fi validat

Potrivit legii, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, ar fi fost necesar o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente, așa că cel mai probabil referendumul nu va fi validat.

”Acestea sunt date obținute până la închiderea ediției Jurnalul de Satu Mare. Pot apărea modificări ale procentajelor. ”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente