Acasă sus România, prin ochii unui jurnalist american

România, prin ochii unui jurnalist american

Un jurnalist american s-a întors acasă numai cu vorbe de laudă la adresa României, după o vizită de aproape două săptămâni prin Transilvania. Oaspetele de peste Ocean a trecut cu vederea infrastructura aproape inexistentă, promovarea stângace și prețurile adesea comparabile cu cele din Occident și a scris un articol plin de superlative la adresa României.

Imaginile care i-au rămas în minte jurnalistului american sunt acelea ale unui colț de lume în care vechiul și modernul se îmbină perfect.

„Nu este deloc neobișnuit să întâlnești, pe un drum de țară, cel mai nou model de Mercedes alături de o căruță trasă de cai, în timp ce, pe un câmp alăturat, un cioban se plimbă agale vorbind la un telefon mobil”, notează jurnalistul Joe Paisley pentru ziarul The Gazette din Colorado Springs.

Jurnalistul american încearcă să își convingă concetățenii că România și Transilvania înseamnă mai mult decât mitul lui Dracula.

„Când le spui oamenilor că pleci în vacanță în Transilvania, aproape că vezi cum ochii li se umplu cu imaginile spectaculoase din romanul lui Bram Stoker, „Dracula”. Aceste este, desigur, doar un roman. După zece zile petrecute acolo, îți rămân în minte contrastul dintre nou și modern și modul în care acestea coexistă atât de bine”, mai scrie Joe Paisley.

Jurnalistul american s-a plimbat zece zile prin Transilvania, timp în care, a vizitat Sighișoara, Castelul Bran, Brașovul și lacul vulcanic Sf. Ana. Un traseu suficient încât să simtă nevoia de a le împărtăși compatrioților săi experiența de neuitat din România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente