Acasă sus România, prin ochii unui jurnalist american

România, prin ochii unui jurnalist american

Un jurnalist american s-a întors acasă numai cu vorbe de laudă la adresa României, după o vizită de aproape două săptămâni prin Transilvania. Oaspetele de peste Ocean a trecut cu vederea infrastructura aproape inexistentă, promovarea stângace și prețurile adesea comparabile cu cele din Occident și a scris un articol plin de superlative la adresa României.

Imaginile care i-au rămas în minte jurnalistului american sunt acelea ale unui colț de lume în care vechiul și modernul se îmbină perfect.

„Nu este deloc neobișnuit să întâlnești, pe un drum de țară, cel mai nou model de Mercedes alături de o căruță trasă de cai, în timp ce, pe un câmp alăturat, un cioban se plimbă agale vorbind la un telefon mobil”, notează jurnalistul Joe Paisley pentru ziarul The Gazette din Colorado Springs.

Jurnalistul american încearcă să își convingă concetățenii că România și Transilvania înseamnă mai mult decât mitul lui Dracula.

„Când le spui oamenilor că pleci în vacanță în Transilvania, aproape că vezi cum ochii li se umplu cu imaginile spectaculoase din romanul lui Bram Stoker, „Dracula”. Aceste este, desigur, doar un roman. După zece zile petrecute acolo, îți rămân în minte contrastul dintre nou și modern și modul în care acestea coexistă atât de bine”, mai scrie Joe Paisley.

Jurnalistul american s-a plimbat zece zile prin Transilvania, timp în care, a vizitat Sighișoara, Castelul Bran, Brașovul și lacul vulcanic Sf. Ana. Un traseu suficient încât să simtă nevoia de a le împărtăși compatrioților săi experiența de neuitat din România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ce tip de suplimente alimentare trebuie sa consumăm pentru generația Y

Deși calea recomandată de preluare a nutrienților esențiali este din alimentație, uneori e nevoie și de suplimente pentru a avea parte de...

Acolo unde te afli, prin străinătăți, silește-te pentru cele bune

Acolo unde te afli, să crezi că Dumnezeu nu este departe de tine, ci te vede, te urmărește. Să-i iubești pe toți...

Modificarea programului Noua Casă 2021

Plafonul de garanții al programului Noua Casă, înlocuitorul Primei Case, scade cu un sfert în 2021. Nivelul de garantare va...

Deficitul bugetar a împiedicat majorarea alocațiilor pentru copii

O altă majorare a alocaţiilor pentru copii ar duce la depăşirea deficitului bugetar asumat de Guvern, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii şi...

Comentarii recente