Acasă sus România, prin ochii unui jurnalist american

România, prin ochii unui jurnalist american

Un jurnalist american s-a întors acasă numai cu vorbe de laudă la adresa României, după o vizită de aproape două săptămâni prin Transilvania. Oaspetele de peste Ocean a trecut cu vederea infrastructura aproape inexistentă, promovarea stângace și prețurile adesea comparabile cu cele din Occident și a scris un articol plin de superlative la adresa României.

Imaginile care i-au rămas în minte jurnalistului american sunt acelea ale unui colț de lume în care vechiul și modernul se îmbină perfect.

„Nu este deloc neobișnuit să întâlnești, pe un drum de țară, cel mai nou model de Mercedes alături de o căruță trasă de cai, în timp ce, pe un câmp alăturat, un cioban se plimbă agale vorbind la un telefon mobil”, notează jurnalistul Joe Paisley pentru ziarul The Gazette din Colorado Springs.

Jurnalistul american încearcă să își convingă concetățenii că România și Transilvania înseamnă mai mult decât mitul lui Dracula.

„Când le spui oamenilor că pleci în vacanță în Transilvania, aproape că vezi cum ochii li se umplu cu imaginile spectaculoase din romanul lui Bram Stoker, „Dracula”. Aceste este, desigur, doar un roman. După zece zile petrecute acolo, îți rămân în minte contrastul dintre nou și modern și modul în care acestea coexistă atât de bine”, mai scrie Joe Paisley.

Jurnalistul american s-a plimbat zece zile prin Transilvania, timp în care, a vizitat Sighișoara, Castelul Bran, Brașovul și lacul vulcanic Sf. Ana. Un traseu suficient încât să simtă nevoia de a le împărtăși compatrioților săi experiența de neuitat din România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente