sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleRomânia și Ungaria vor înființa un Grup Comun de Lucru pentru Planificare...

România și Ungaria vor înființa un Grup Comun de Lucru pentru Planificare și Programare Strategică

Satu Mare a fost azi gazda ședinței Grupului de Lucru pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020, la care au participat reprezentanții Consiliilor Județene din România și Ungaria de pe zona de graniță: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Bekes, Hajdu-Bihar, Szabolcs – Szatmar-Bereg și Csongrad.

Proiect Transfrontalier Romania Ungaria (8)

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că întâlnirea a avut ca scop identificarea domeniilor și priorităților care vor fi finanțate în perioada 2014-2020. „S-au conturat deja aceste priorități și cred că vom ajunge curând la un acord. Cele patru județe din România și-au stabilit deja prioritățile însă aceste proiecte trebuie armonizate cu cele care urmează a fi stabilite de partenerii din Ungaria”, a spus Adrian Ștef.

În perioada 2014-2020, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe și proiecte de cooperare teritorială europeană (transfrontalieră, transnațională și interregională) având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării și schimbului de bune practici între toate regiunile Uniunii Europene.

În vederea pregătirii participării României în noul Program de Cooperare Transfrontalieră la granița româno-maghiară aferent perioadei de programare 2014-2020, cele două state membre au decis înființarea unui Grup Comun de Lucru pentru Planificare și Programare Strategică. Grupul de Lucru cuprinde reprezentanți de la nivelul graniței, precum și actori cheie relevanți de la nivel local, regional și național din domeniile preconizate a primi finanțare prin viitorul program. Grupul de Lucru are atribuții în planificarea strategică de la nivelul ariei eligibile și a programării utilizării asistenței comunitare alocate programului pentru perioada 2014-2020.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente