miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăEconomico-socialRomânii care găzduiesc refugiați ucraineni își vor primi banii

Românii care găzduiesc refugiați ucraineni își vor primi banii

Începând de vineri, 12 mai 2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului curent.


Sumele aferente celor 3 luni vor fi repartizate integral inspectoratelor județene pentru situații de urgențe și mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.


Sumele necesare intră vineri (astăzi) în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a depus în regim de urgență toate diligențele pentru majorarea bugetului IGSU, având în vedere măsurile aprobate în ședința de Guvern din data de 10 mai 2023.


Ministerul Afacerilor Interne s-a preocupat constant să identifice surse de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de statul român pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, în luna mai a.c., a semnat în calitate de beneficiar, Contractul de Finanțare cu titlul ”Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părți din cheltuielile efectuate în continuare de statul român pentru acoperirea nevoilor de bază imediate și sprijinirea refugiaților.


Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei și este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Sursa FOTO: Shutterstock

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente