luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticaLocalRomeo Pop, susținut de PNL pentru funcția de subprefect

Romeo Pop, susținut de PNL pentru funcția de subprefect

Joi, 27 ianuarie 2022, Biroul Politic Județean – BPJ al Partidului Național Liberal Satu Mare s-a reunit în ședință. În cadrul întâlnirii, președintele organizației municipiale, Romeo Pop, a primit votul de susținere pentru ocuparea funcției de subprefect al județului Satu Mare, funcție care revine PNL în urma negocierilor din cadrul coaliției de guvernare.

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, Romeo Pop s-a limitat doar la a confirma că într-adevăr, în cadrul BPJ, a fost votat în unanimitate și este susținut de PNL Satu Mare pentru această funcție. Miercuri va avea loc o nouă ședință de Guvern și rămâne de văzut dacă această propunere va fi aprobată.

Dacă domnul Romeo Pop va fi numit în funcția de subprefect al județului Satu Mare, actualul subprefect, Radu Bud, va reveni înapoi în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

Contactat telefonic,subprefectul Radu Bud ne-a declarat că:

”Eu sunt titular pe funcție în cadrul MAI, sunt secretar general adjunct. Eu nefiind membru de partid, sunt înalt funcționar public, și funcția mea titulară este la Minister. Dacă la un moment dat se va decide, și Guvernul va decide să fiu eliberat din funcție, eu automat trebuie să mă reîntorc pe funcția titulară”, a precizat subprefectul Radu Bud.

Reamintim faptul că din luna martie a anului trecut, funcțiile de prefect și de subprefect au fost trecute din categoria înalților funcționari publici, în cea a funcțiilor de demnitate publică. Această modificare permite prefecților și subprefecților să fie membri, în mod oficial, ai unor partide politice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente