miercuri, februarie 8, 2023
AcasăSanatateS-a deschis un centru de vaccinare în incinta DSP Satu Mare

S-a deschis un centru de vaccinare în incinta DSP Satu Mare

Sătmărenii care vor să se imunizeze împotriva virsului SARS-CoV-2, varianta Omicron, pot face asta în centrul de vaccinare care s-a deschis în incinta Direcției de Sănătate Publică – DSP Satu Mare.

Potrivit anunțului publicat de DSP, centrul s-a deschis în 14 decembrie 2022, iar sătmărenii trebuie să se programeze în prealabil pentru vaccinare. Centrul funcționează de luni până vineri în intervalul orar 11.00 – 14.00, iar pentru programări sunați la numărul de telefon: 0734 115 471. Vaccinarea se va face doar cu noul vaccin Comirnaty Original/Omicron BA.

Detalii:

– se administrează la adulți și copii cu vârsta de cel puțin 12 ani;

– este indicat doar persoanelor cărora li s-a administrat anterior cel puțin 1 schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID 19;

– poate fi administrat la cel putin 3 luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID 19;

– poate fi administrat concomitent sau la orice distanță de timp cu un alt produs din Programul Național de Vaccinare (ex. Vaccinarea antigripală sau anti HPV);

Expunerea recentă la SARS-COV-2 nu este o contraindicație sau precauție pentru vaccinarea împotriva COVID 19 cu vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5. Persoanele care au trecut prin infecția cu SARS-COV-2 pot fi vaccinate după vindecare.

Schema primară completă:

– 1 doză de vaccin Janssen/Johnson&Johnson;

– 2 doze de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca;

– 1 doză de vaccin Vaxzevria/ Oxford-Astra-Zeneca+1 doză Comirnaty Pfizer BioNTech;

– 1 doză de vaccin Vaxzevria/ Oxford-Astra-Zeneca+ 1 doză de Spikevax/Moderna;

– 2 doze de Comirnaty PfizerBioNTech (de tip adult sau pediatric);

– 2 doze de vaccin Spikevax/Moderna;

La vaccinare trebuie să aveți asupra dumneavoastră buletinul/cartea de identitate și dovada vaccinarii cu schema completă. Minorii vor fi însoțiți la vaccinare de părinte/ tutore legal care va avea asupra sa cartea de identitate/dovadă tutore și certificatul de naștere al copilului/carte de identitate, după caz.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente